Logo mooirooi.nl
Het mannenkwartet VPSKeK   | Fotonummer: 5eb74e
Het mannenkwartet VPSKeK
Kunst en Cultuur

Drietal vocale toppers naar Knoptoren

Sint-Oedenrode - Het jaarlijks terugkerende Trio a Capella-concert vormt inmiddels een niet meer weg te denken vocaal hoogtepunt in het programma van het Roois Kultuur Kontakt. Opnieuw is het RKK er in geslaagd een drietal vocale toppers naar de Knoptoren te halen. Op zondag 24 maart treden op het Kleinkoor Octabile, het vrouwenkwartet LinQ en het mannenkwartet VPSKeK. Aanvang: 14.30 uur.

In Kleinkoor Octabile uit Den Bosch zingen 4 mannen en 4 vrouwen al bijna 20 jaar met veel plezier en passie samen. Het repertoire van dit octet is gevarieerd en passend bij de verschillende muzikale smaken van de leden. Tijdens Trio a Capella zingen zij werken uit de 20-ste en 21-ste eeuw en enkele liederen uit de wereldmuziek. Ook zal Octabile een 2-tal composities van haar muzikaal leider, Evert van Merode, ten gehore brengen.
LinQ uit Culemborg is een a capella en barbershop kwartet en bestaat uit 4 enthousiaste vrouwen die genieten van het samen zingen en anderen graag laten meegenieten van hun warme klank en vrolijke uitstraling. LinQ neemt regelmatig deel aan nationale competities voor barbershopensembles en in 2017 werden zij Nederlands kampioen. Eind maart zullen zij deze titel tijdens de 2-jaarlijkse conventie in Veldhoven opnieuw verdedigen en zij werken dan ook doorlopend aan het verbeteren van hun zangkwaliteit en performance.  Linq treedt regelmatig op tijdens festivals en zij waren vorig najaar nog te horen tijdens Rooi Vol Koren. Tijdens Trio a Capella brengt Linq een aantal pittige uptempo werken,  bekende popsongs en een aantal liederen waarin de liefde het leidende thema is.
VPSKeK staat voor Vocal Performing System Knapen en Knarren en maakt sinds 2012 in de huidige samenstelling van elk optreden een klein feestje. Gevoelige nummers worden met gemak en vol humor afgewisseld met aanstekelijke uptempo songs in bijzondere arrangementen. Vaak maken de kerels van VPSKeK deze arrangementen  zelf of maken zij gebruik van bevriende nationale en internationale arrangeurs van naam. In 2012 won VPSKeK het Nederlands Festival voor vocale Ensembles.
Kaarten verkrijgbaar aan de entrée van de Knoptoren, bij het VVV-kantoor en te reserveren via secretaris@rooiskultuurkontakt.nl
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!