Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 7a0007
Foto: Jeroen van de Sande
Sport

Pittige uit-serie gestart met zege

Nijnsel - Historie wijst uit dat SCMH uit Mariaheide altijd een pittige tegenstander is voor VV Nijnsel/TVE Reclame. Wie herinnert zich niet de malse nederlagen van jaren geleden? De eerdere ontmoeting dit jaar werd een zwaarbevochte 2-1 zege. Het is niet dat met angst en beven werd uitgekeken naar de ontmoeting van afgelopen zondag. Daarvoor is het zelfvertrouwen op dit moment te groot, maar Nijnsel bereidde zich voor op een pittige middag.

De ploeg van coach Tim de Wert en assistenten Marc de Vries en Ard Marinus begonnen zondag aan een pittige reeks van vier uitwedstrijden. Wil Nijnsel aanspraak maken op de titel dan zal het daar in ieder geval zonder al te veel kleerscheuren doorheen moeten komen. Zonder kleerscheuren, maar ook zonder blessures, want al is de selectie vrij breed, pittige blessures zoals van Frenk Remeijsen komen nooit gelegen. Het is een wonder dat na zondag de ziekenboeg niet is uitgebreid. SCMH pakte het karwei aan met het mes tussen de tanden. De ene na de andere grove tackle werd uitgedeeld en het is een wonder dat geen enkele groen-witte speler met rood mocht vertrekken. Vooral Jelle de Louw moest het ontgelden.
Het incasseren van die trappen werd verzacht door een snelle 0-1 voorsprong. In de vierde minuut had een verdediger van SCMH de intentie om de bal terug te spelen op de keeper. De bal ging strak de eigen zestien in, maar de goalie stond meters verderop, waardoor een eigen goal niet meer voorkomen kon worden. Iedereen stond perplex, ook Nijnsel, dat daarna aanzette om snel een tweede te maken. Het hobbelige veld maakte het spel soms rommelig en complex, maar Nijnsel was veruit de betere ploeg en kwam zo nu en dan tot mooie aanvallen over meerdere schijven. SCMH stelde er vrijwel niets tegenover.
De 0-2 viel op een ideaal moment. In de 64e minuut was het Stef Witlox die bij een corner de bal voor de voeten kreeg en deze tegen de touwen werkte. In het kwartier daarvoor klopte SCMH op de deur. Niet dat ze heel gevaarlijk waren, maar een tegentreffer uitsluiten deed niemand. Na de 0-2 was het verzet vrijwel gebroken. De overtredingen werden echter niet minder en dat wekte irritatie bij de spelers, de staf en de fans. De kans is aanzienlijk dat dit ook de komende wedstrijden het beeld zal zijn. Nijnsel weet dus nu hoe het zich moet wapenen; toeslaan op de juiste momenten en hopen op een fout van de tegenstander.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!