Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 6648b3
Foto: Jos van Nunen
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Wordt d'n Boskant Lapland?

Sint-Oedenrode - Carnaval ligt weer achter ons. Het was een prachtig gebeuren hier in Rooi. Wat een feest. Natuurlijk waren er wat kleine incidentjes, omdat je altijd mensen hebt die niet tegen drank kunnen, maar dat mag verder geen naam hebben.

Door: Nico van de Wetering

Benieuwd als ik was hoe het in de andere dorpskernen van Meierijstad gegaan was met carnaval, kwam ik er achter dat vele van de dertien kernen een andere naam droegen tijdens het feest der feesten. Boerdonk wordt Zandhazenrijk. Eerde: Oiversland. Sint-Oedenrode: Papgat. Erp: Empeldonk. Keldonk: Paplippelland. Mariaheide: Heikrikkelsdurp. Nijnsel: Kneutergat. Olland: Lolland. Schijndel: Schorsbos, evenals Wijbosch. Veghel: Kuusegat en tenslotte Zijtaart: Reigerland. Hé, zal je denken: d'n Boskant staat er niet bij! Klopt helemaal. Bij verschillende verenigingen en echte carnavalsmensen uit ons dorp deed ik navraag. Niemand kon me vertellen wat de naam van Boskant is tijdens het carnavalsgebeuren. Vooralsnog, als ik het goed heb, noemen ze zichzelf gewoon, net als in Rooi, Papgat.
Eigenlijk doet Boskant zich daarmee tekort. Ze hebben daar een prachtige vereniging: de Lepkes. Deze club heeft zich gedurende de carnavalsdagen uitstekend laten zien met de mooie muziek die ze maken en zeker ook tijdens de optocht. Wat een club, echt geweldig. Nou dacht ik met mijn boerenverstand: wat zou het toch leuk zijn als ook d'n Boskant tijdens carnaval een eigen naam zou hebben. Wat te denken van Lapland? Tenslotte bestaat al de vereniging de Lepkes en het lijkt me een leuke naam, die gerelateerd is aan de naam van de Lepkes.

Van de andere kant kun je denken: Wè zegt 'nne naom? Wè wij 'n roos noeme, zû mî elken andere naom effe goed ruike.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!