Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 77d406

Nûlleke heerst vier dagen over de stad, Jesper over de tent

Sint-Oedenrode/Papgat - Nadat met het ontsteken van de kaars bij de Martinuskapel eerder op de ochtend het carnaval in Papgat was gestart, was het zaterdagmiddag tijd voor de sleuteloverdracht. Hoewel Prins Nûlleke, de sleutel zaterdagochtend in alle vroegte al in Veghel had gehaald, moest hij ook in Rooi nog enige ceremoniële plichtplegingen afleggen. Tenslotte krijg je het beheer over de sleutel van Papgat niet zomaar in handen, ook niet voor vier dagen.

De ceremonie rondom de sleuteloverdracht was in handen van procoreur Piet Klaasen. Een rol die hem wel was toevertrouwd. Met een spervuur aan vragen, toetste Klaasen de intenties van Prins Nûlleke en zijn Adjudant Ton. Maar zowel prins als adjudant, wisten alle vragen zonder enige aarzeling te beantwoorden.

Dat Nûlleke, eigenlijk nooit op tijd is, pareerde hij als prins bijna met een koninklijk antwoord:. "Ik ben niet te laat, jullie zijn te vroeg. Stel je voor dat Willem-Alexander met Prinsjesdag te vroeg zou zijn, dan zag hij al zijn onderdanen niet. Zo geldt het ook voor mij. Als ik te vroeg zou zijn, dan zag ik jullie niet".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!