Logo mooirooi.nl
(Attaque 4) v.l.n.r. : Henry van Casteren, Job van Galen, Bram van Galen, Nick van Galen   | Fotonummer: f892c2
(Attaque 4) v.l.n.r. : Henry van Casteren, Job van Galen, Bram van Galen, Nick van Galen
Sport

Attaque 1 verliest van koploper OTTC

Sint-Oedenrode - Attaque 1 speelde vrijdagavond in sporthal de Kienehoef tegen koploper OTTC 1. De Ossche tegenstander bleken aan het einde van de avond net iets te sterk voor het Rooise team.

Attaque 1 kent een moeilijke start in de tweede klasse. Na een 5-5 gelijkspel in de eerste wedstrijd en een 7-3 nederlaag in de tweede wedstrijd stond het team vijfde. Koploper OTTC kent een betere start van de competitie en is de grootste titelkandidaat, terwijl Attaque zal moet vechten om lijfsbehoud. Deze krachtsverschillen kwamen in deze ontmoeting ook naar voren. Alleen Menno van Os kon op het begin van de wedstrijd een puntje pakken. Dirk Kastelijn en Maico van Boxmeer zagen hun eerste partij verloren gaan. Na het verloren dubbel en nog twee verliespartijen in het enkelspel stond het al snel 1-5 voor de koploper. Een ruime nederlaag leek onvermijdelijk, maar Dirk dacht daar anders over. Nadat hij zijn tweede partij partij van de avond won met 14-12 in de beslissende laatste game, won hij ook zijn derde partij. Maico en Menno hadden het de rest van de avond moeilijker en wisten geen punten meer richting de Rooise kant te halen. De einduitslag was een terechte 3-7 in het voordeel van OTTC, dat zijn voorsprong op de nummer 2 onderhield. Attaque 1 blijft na de nederlaag steken op de vijfde plaats, maar zag de achterstand op de teams daarboven groeien.

Attaque 2 stond voor de derde speelronde ook op de vijfde plek. De tegenstander vrijdagavond was Irene 5, dat een punt boven de Rooise mannen stond. Gehoopt werd op een gelijkspel, maar gaandeweg de avond leek er steeds meer in te zitten voor Attaque 2. Stefan Kerk en Leon Huijberts zorgden in ieder geval voor een goede start. Beiden wonnen hun eerste twee partijen en samen wonnen ze ook nog het dubbelspel. Bram Marinus was minder goed op dreef en moest zijn wedstrijd laten aan de tegenstander. Toch stond het na 6 partijen al 5-1 voor de Rooise mannen. Bram kon vervolgens ook zijn tweede wedstrijd niet winnen, maar Leon zorgde er daarna voor dat de eerste overwinning van het seizoen een feit was. 6-2 werd uiteindelijk 7-3, Stefan kon voor de tweede keer op rij een 100% score noteren. De 7-3 overwinning was een stap in de goede richting en het team staat met 14 punten nu op de vierde plaats.

Attaque 3 kent een uitstekende seizoensstart: het team staat na 2 wedstrijd bovenaan met 16 punten van de mogelijke 20. Het team ontving in de derde speelronde directe concurrent ATTC '77 4. Henry van Casteren opende direct met een overwinning. Het begin was dus voor Attaque, maar het momentum sloeg al snel de kant van de tegenstander op. ATTC pakte 7 partijen op rij en de Rooienaren moesten alles op alles zetten om een erg pijnlijke nederlaag te voorkomen. Dat lukte uiteindelijk wel. Bram van Galen won een nagelbijter en Henry pakte zijn tweede partij van de avond. Job van Galen had een mindere dag en wist geen partijen te pakken. Attaque 3 verloor uiteindelijk de wedstrijd met 3-7 en staat nu samen met ATTC aan de leiding met 19 punten. De verschillen zijn echter erg klein. Nummer 5 PJS staat met 15 punten maar 4 punten achter de Rooise mannen.


 

 

 

 

 

 

 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!