Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 2fba19
Foto: Jeroen van de Sande
Bedrijfsnieuws

Binnenkort: Laparoscopische sterilisatie oftewel sterilisatie via een kijkoperatie

Sint-Oedenrode - Binnenkort in Dierenartsenpraktijk de Meierij: Laparoscopische sterilisatie oftewel sterilisatie via een kijkoperatie.

Mocht u overwegen om uw hond (teef) te laten steriliseren dan kan dat op twee manieren. Bij de gewone sterilisatie wordt een snede in de buik gemaakt om de buik te openen. Bij een laparoscopische sterilisatie is dit niet nodig en worden er alleen 2 kleine gaatjes (0,5-1cm) gemaakt. Via deze gaatjes wordt een scoop (camera/lichtbron) en andere instrumenten (zoals een paktang) ingebracht. De buik wordt opgeblazen met CO2, zodat we heel mooi overzicht hebben in de buik en heel makkelijk bij de eierstokken kunnen komen. Zo hoeven we dus niet aan de eierstokken te trekken om ze in beeld te krijgen.

Voordelen van de laparoscopie: - Minder pijn na de operatie, omdat we niet aan de eierstokken hoeven te trekken. - Snel herstel doordat de wondjes kleiner zijn. - In de meeste gevallen is er geen shirt of kraag nodig. - Beter zicht in de buik en daardoor minder complicaties

Aangezien er speciale apparatuur nodig is voor het uitvoeren van de laparoscopische sterilisatie, kan deze uitsluitend op de praktijklocatie in Sint-Oedenrode worden uitgevoerd.

Indien u erover denkt om uw hond te laten steriliseren of castreren dan kunt u altijd bij ons terecht met vragen. Naast uitleg die wij aan u kunnen geven hebben we informatiebrieven die u kunnen helpen bij het maken van de beslissing. En we kunnen de voor- en nadelen met u op een rijtje zetten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!