Logo mooirooi.nl
Voorzitter Emile Kalmann bedankt oud-regisseur Harrie en verwelkomt Tamar.   | Fotonummer: 84a86b
Voorzitter Emile Kalmann bedankt oud-regisseur Harrie en verwelkomt Tamar. (Foto: )
Kunst en Cultuur

't Roois Theater onder nieuwe regie

Sint-Oedenrode - Na op gepaste wijze oud-regisseur Harrie van den Brand bedankt te hebben, werd Tamar Kocken geïntroduceerd als 'de nieuwe'. Maar wat gaat er nu gebeuren met Harrie? En wie is die Tamar Kocken? Gelukkig is daar DeMooiRooiKrant om antwoord te geven op deze prangende vragen.

Harrie
Harrie kijkt tevreden terug op zijn vier jaar als regisseur van het theatergezelschap. "Het hoogtepunt voor mij was the Godmother, bij Ahrend. Toen bestonden we zestig jaar. Dat was heel speciaal." Beschouwend zeg Harrie: "Ik denk dat we als toneelclub weer goed op de kaart staan. We zijn een goed draaiende vereniging." 't Roois Theater neemt geen afscheid van Harrie, want sommige mensen zijn onmisbaar. Daarom heeft het bestuur van de toneelclub besloten Harrie te benoemen tot erelid van de vereniging. Behalve die titel, draagt hij de komende productie ook de titel van artistiek leider. "Ik ga ervoor zorgen dat alles bij elkaar past. De kleding, het licht het geluid, de attributen en het decor ga ik in overeenstemming brengen met de artistieke uitstraling die we willen hebben."

Tamar
Tamar Kocken is inmiddels alweer een paar jaar terug in Brabant, nadat ze vijf jaar in Leeuwarden woonde om daar de opleiding tot Theaterdocent te volgen. "Het regisseren van een stuk in Sint-Oedenrode voelt als thuiskomen. Het is heel bijzondere om theater te maken met de mensen van 't Roois Theater", zegt Tamar. "Het is natuurlijk extra speciaal omdat ik zelf uit Rooi kom. Daarbij is dit ook een groep heel ervaren, talentvolle, humoristische spelers, die niet bang zijn om uitgedaagd te worden. Het is een heel enthousiaste groep, daarom is het een feest om met deze mensen aan de slag te mogen. En bovendien heb ik er heel veel plezier in om de komende, komische voorstelling - met een wel heel bekend verhaal- tot leven te laten komen. "

Het nieuwe stuk
De nieuwsgierige lezer van dit artikel zal zich nu ongetwijfeld afvragen wat die komende, komische voorstelling dan wordt. Het antwoord op die vraagt volgt, zoals u van ons gewend bent, via deze krant.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!