Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: db8548
Sport

Lita wint eerste zeskamp in Den Helder

Sint -Oedenrode /Den Helder -  De schoonspringzusjes van Weert zaten zondagochtend al vroeg in de auto voor de eerste wedstrijd van 2019. De rit ging naar het verre Den Helder, waar de eerste zeskampwedstrijd van dit seizoen plaatsvond in zwembad Het Heersdiep. De zeskamp is een serie van wedstrijden op de 1-meter-plank tussen de verenigingen Aquarijn (Nieuwegein), de Dolfijn (Amsterdam), ZPC (Amersfoort), PSV Schoonspringen (Eindhoven), SBC 2000 (Breda) en MVS Zeemacht (Den Helder). Er namen circa 35 springers deel, die strijden tegen hun eigen leeftijdsgenoten in diverse leeftijdscategorieën.

De zusjes Van Weert komen uit voor PSV. Lita nam voor het eerst deel in de D-categorie, waarin jongens en meisjes springen die geboren zijn in 2008 of 2009. Was ze in 2018 nog de oudste en miste ze de concurrentie, dit jaar is ze weer een van de jongste en moet ze laten zien dat ze ook in deze categorie tot de beste behoort. Ze deed 5 sprongen uit 3 richtingen. Haar eerste twee hoeksprongen wist ze heel goed uit te voeren, en dat werd ook als dusdanig beloond door de jury. Sprong 3 verpestte ze door helemaal over te slaan bij de landing. In tegenstelling tot de zessen en zevens in de vorige twee rondes, verschenen er nu 3-en op het scorebord. Een tegenvaller, maar daar laat Lita zich niet door uit het veld slaan. Ze herpakt zich goed in de laatste twee sprongen, een anderhalve en binnenwaartse salto, die goed waren voor punten rond de 5,5. Ze had het niet verwacht, maar ondanks de uitglijer in ronde 3, kwam ze op een puntentotaal van 118,35 punten en nam ze welverdiend de gouden medaille mee naar huis.

Debuut voor zusje Ziva in deze competitie
Zusje Ziva debuteerde in deze wedstrijd. Als jongste deelneemster (2012) kwam ze uit in de E-categorie (geboren in 2010 of later). Spannend voor haar. Want deed ze voor de kerstvakantie nog standsprongen, in deze wedstrijd moet je meerdere richtingen springen om deel te mogen nemen. Ze deed twee achterwaartse duiken, een zweefsprong voorwaarts en een standsprong met halve schroef. Ze eindigde op een vierde plek met een puntentotaal van 59,10 punten. Al is deelname op haar leeftijd al een prestatie, er had meer ingezeten. Of Lita haar 1e plaats vasthoudt en Ziva haar puntentotaal kan verbeteren, mogen ze laten zien in Nieuwegein. Daar vindt op 19 januari de tweede wedstrijd van deze zeskampcompetitie plaats.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!