Afbeelding

Eerste prijzen Muziekvereniging Meierijstad

Algemeen

Meierijstad - Hoe mooi muziek maken beloond kan worden, is gebleken in het weekend van 3 en 4 november. Dat weekend namen de percussiegroep en het harmonieorkest van Muziekvereniging Meierijstad deel aan het jaarlijkse Jumbo Muziekfestival. 

Op zaterdag 3 november werd het spits afgebeten door de percussiegroep, met stukken als Cracklin Fire, Curse or Tartuga en Makna Bakunei. Drie stukken, die veel indruk maakten op de jury. "Een prachtig samengesteld ensemble", "een mooie sound" waren de lovende kritieken waarmee de slagwerkers uiteindelijk een verdiende eerste prijs behaalden in hun groep (C). Het harmonieorkest mocht het muzikale weekend afsluiten. Onder de bezielende leiding van hun dirigent Hans van der Velden  speelde het orkest de stukken Centennial Prelude, Music for a festive occasion en Alpina Saga. Vooral dit laatste stuk oogstte veel bewondering bij jury en publiek. Ook het harmonieorkest werd daarom beloond met een eerste prijs in zijn groep. 

Clubkas Campagne
De nieuwe Muziekvereniging Meierijstad heeft een stevige basis in de kernen Nijnsel, Sint-Oedenrode, Eerde en Veghel van onze gemeente. Eén van de doelen van de muziekvereniging is dat muziek (leren) maken voor iedereen toegankelijk is. Zo wil Muziekvereniging Meierijstad een blokfluitgroep voor de allerkleinsten opstarten, waar kinderen die nog geen definitief instrument hebben gekozen, de eerste beginselen van het muziek maken kunnen leren. Deze groep zal onder leiding staan van Lian van Nostrum. Daarnaast is er het opleidingsorkest, waar kinderen, die al een tijdje les hebben op de muziekschool, de kunst leren van het samen muziek maken. Deze groep staat onder leiding van Peter Spierings. 
Om dit te kunnen bekostigen doet Muziekvereniging Meierijstad dit jaar mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Dit keer nog onder de oude naam "Harmonie Nijnsel". Zij hopen dat veel leden van de Rabobank een stem op hen zullen uitbrengen, zodat zij kunnen blijven investeren in de opleiding van jonge talenten binnen Meierijstad.