Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Vaccineren op maat

Algemeen

Sint-Oedenrode / Meierijstad - Bij onze dierenartsenpraktijk vaccineren we op maat. Dit betekent dat uw hond of kat met ons vaccinatieschema een goede bescherming heeft voor de verschillende besmettelijke ziektes, maar niet onnodig veel vaccinaties krijgt.

Bij een vaccinatie (ook wel inenting genoemd) wordt een kleine hoeveelheid van één of meerdere verzwakte of dode ziekteverwekkers ingespoten, zodat het afweersysteem van uw dier aan het werk wordt gezet. Binnen een aantal dagen worden er afweerstoffen gevormd, die de ziekteverwekker snel kunnen aanpakken wanneer uw dier hiermee in contact komt. Hierdoor wordt uw dier niet ziek.

Ook titeren is mogelijkSoms heeft een hond of kat na drie jaar nog voldoende antistoffen, waardoor vaccinatie minder vaak nodig is. Het is mogelijk om wat bloed af te nemen van uw huisdier. In het bloed is de hoeveelheid antistoffen (de titer) te meten. Als de titer hoog genoeg is, is vaccinatie niet nodig. Titeren is  o.a. zinvol bij oude of chronisch zieke dieren of bij dieren die overgevoelig zijn voor de vaccinatie.
Voor meer informatie over vaccineren op maat kunt u terecht op onze website www. dapdemeierij.nl. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen.