De Prinsen hadden veel lol samen.
De Prinsen hadden veel lol samen. Foto: Sligro/Sander van der Veen.

Tip van de Prins: Mooi Rooi

Algemeen

Papgat - Rooi is een dorp dat heel veel mooie plekjes en straatjes kent. Niet voor niets wordt er wat afgefietst en gewandeld in ons dorp. De terrassen zitten vol en in het centrum worden bijna wekelijks gezellige evenementen georganiseerd. De Neije en zijn adjudant zullen zich bij die evenementen ook wel regelmatig laten zien want een goeie prins carnaval houdt wel van een feestje en van gezelligheid. Zou tip 8 daar dan iets mee te maken hebben?
Tip 8: Ze kéuren nogal dik over ut zelfde pèike

Als ze vaak naar het centrum lopen om alles mee te maken, lopen ze misschien ook vaak over hetzelfde pad. Komen ze immers uit de wijk Eerschot, dan lopen ze over het Achterpad naar het centrum. Of als ze op de Kienehoef of het Kinderbos wonen, dan is de kortste route naar het centrum via het Klaverpad. Natuurlijk zijn er nog meer mooie paadjes in Rooi te vinden. Te denken valt aan het Cathalijnepad, het Elzenpad in Boskant, het Bakkerpad in Nijnsel of het Everse Akkerpad. Stuk voor stuk mooie paadjes om een rondje met de hond te maken of op te nemen in het wekelijkse hardloop-rondje.
Lopen ze misschien nog al vaak over de paadjes in hun eigen tuin? Zijn het fervente tuiniers of lopen ze beroepsmatig vaak op en neer tussen de plantjes in hun eigen boomgaard of veld met plantjes? Er zijn ook andere beroepen te bedenken waarbij je vaak over hetzelfde paadje loopt. Iemand in een magazijn loopt vele meters op en neer om de orders te picken en in een supermarkt loop je ook vaak door hetzelfde gangpad.
Figuurlijk kan de Neije natuurlijk ook de gebaande wegen van zijn voorgangers kiezen. Volgt hij het pad dat de vorige prins heeft uitgestippeld en gaat hij daar zijn eigen draai aan geven? Welk pad de Neije en zijn adjudant ook kiezen, of het vaak hetzelfde is of dat ze open staan voor nieuwe richtingen, laat het vooral niet het Hazenpad zijn. Dan zijn ze toch wel een beetje 'van het padje af'!
De gekleurde letters die in deze en voorgaande tips staan, wijzen de weg naar nog een extra tip.
Als de namen van de Neije en zijn Adjudant geen vraag meer zijn maar een weet, geef die dan door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.