Sander van de Ven
Sander van de Ven

Maestro Rooi, interview met Sander van de Ven

Algemeen

Sint-Oedenrode - Over drie weken gaat Maestro Rooi van start. De kandidaten zijn druk bezig met oefenen en kunnen ondertussen aardig een stukje dirigeren. In aanloop naar deze grandioze strijd tussen vier Rooienaren interviewt Maestro Rooi iedere week een kandidaat. Vorige week was hockeyster Lin Schakenraad aan de beurt. Deze week een oude bekende van De Beurs waar Maestro Rooi plaatsvindt.

De podiumervaring heeft hij misschien al doordat Sander een van de toneelspelers was bij toneelvereniging Klavertje Vier. Daarnaast zal menig Rooienaar hem vast en zeker kennen van de carnaval. Hij vervulde afgelopen jaar de rol als Adjudant van Prins Ton Pap d'n Derde en struinde alle festiviteiten en kroegen af voor een mooi (confetti)feestje. Gaat hij er bij Maestro Rooi ook een feestje van maken?

Natuurlijk vragen we eerst wat Sander met muziek heeft. "Ik ben betrokken bij Leuk da ge d'r Band, bij de opstart geweest, een ideetje van mijn vriendengroep die gewoon voor de gein zijn begonnen. Toen kwam er een periode dat ik dacht, laat ik eens trompet gaan spelen. Toen heb ik les genomen bij de grote meester op trompet. Jan van de Heijden, ik denk een jaartje of anderhalf. Toch niet helemaal gelopen zoals ik vooraf dacht want het zat er niet in voor mij. Niet mijn passie en toen ben ik maar gestopt." Verdere ervaring met muziek is dat zijn broertje Dirk vroeger klarinet speelde en dat vond Sander vreselijk irritant, "wanneer hij iedere avond weer zijn dingetjes moest doen." Niet gevreesd Sander, bij een fanfare zitten geen klarinetten. Al is Sander niet echt begaan met muziek zijn we toch benieuwd naar welke muziekstijl hij luistert. "Ik durf het bijna niet te zeggen… Ik ben normaal eigenlijk van de feestmuziek en een beetje van de rock. Soms Dj's, house maar klassieke muziek…" schudt hij met zijn hoofd. Maar feestmuziek is ook blaasmuziek?

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week