Logo mooirooi.nl
Melissa van Rosmalen en Albert Grimbel du Bois   | Fotonummer: 478e4a
Melissa van Rosmalen en Albert Grimbel du Bois
Op de koffie bij...

"Een grote club heeft grote voordelen"

Sint-Oedenrode - Iedere dag loop ik er voorbij en iedere keer ben ik onder de indruk van het fonkelnieuwe notariskantoor van Albert Grimbel du Bois. Bij de opening kon ik er helaas niet bij zijn. Daarom was ik erg blij met de uitnodiging om een kopje koffie te komen drinken. Albert heeft namelijk nieuws dat hij met zoveel mogelijk mensen wil delen. Hij heeft na 22 jaar een opvolgster: Melissa van Rosmalen – van der Stelt. Het is dan ook geen toeval dat zij me ontvangt als ik de zonovergoten entree binnenstap.

Door: Jeroen van de Sande

We groeten en terwijl we elkaar leren kennen, kijk ik eens goed rond. Modern, heerlijk open, licht en – misschien wel het belangrijkste – een fijne sfeer. Melissa is pas sinds september aan de slag in dit filiaal van Schepers en Van Nunen Netwerk Notarissen, maar ze straalt van trots. Een notariskantoor op één van de beste plekken in het centrum, met volop parkeerplaatsen voor de deur. Zij mag het gaan runnen. Een wens wordt vervuld. 
Albert sluit niet veel later aan. Vriendelijk als altijd schenkt hij mijn kopje vol. Er is de laatste jaren aardig wat veranderd binnen zijn bedrijf. Vaak zie je het tegenovergestelde bij iemand die aan het einde van zijn carrière is. Een verhuizing én een gelijkwaardige fusie met Schepers en Van Nunen Netwerk Notarissen. "Ik wilde me graag aansluiten bij een ander kantoor. Nu hebben we veel meer knowhow in huis, alle specialismen onder één dak. Een grote club heeft grote voordelen. Omdat we beter bereikbaar wilden zijn, hebben we toen meteen besloten om te verhuizen."
Melissa is erg blij dat die keuze voor haar komst al was gemaakt. "We willen als kantoor laagdrempelig zijn. Mensen moeten hier binnen kunnen lopen voor allerlei vragen. Over de aankoop van een huis bijvoorbeeld, het opstarten of uitbreiden van een bedrijf of over familierecht. We zien dat dit steeds meer gebeurt en dat is een goede ontwikkeling. We willen dé notaris voor alle Rooienaren en directe omgeving zijn. Kom binnen, mail me, bel me! Iedereen is welkom!" is Melissa heel enthousiast met haar open blik. Haar eigen specialisme is familierecht, maar zo heeft iedereen in het grote team zijn of haar eigen specialisme. "We hebben enorm veel kennis in huis. Hier in Rooi en in de filialen in Uden en Veghel. We kunnen iedereen helpen die een notaris nodig heeft, op welk gebied dan ook."
Adviseren speelt een grote rol. Juist dat aspect vindt Albert het mooiste van het vak. "Notaris is best een zwaar beroep. We maken veel uren en zijn vaak 's avonds aan het werk. Maar het is een geweldig vak. Vooral het kunnen adviseren van mensen en hen juridisch op weg helpen vind ik erg mooi om te doen." Nu wordt Albert overal herkend als de notaris. Vanaf 1 januari loopt hij niet meer in die rol over straat. "Dat zal vast even wennen zijn, maar ik heb het volste vertrouwen in Melissa. Ze gaat het vast en zeker goed doen en ze mag me altijd bellen zodra ze advies nodig heeft."
De Boxtelse werkt al enige jaren in deze regio en was bekend bij Schepers en Van Nunen Netwerk Notarissen. Ze wisten van haar ambitie, waardoor ze haar benaderden voor de opvolging. Omdat ze uit de buurt komt, kent Melissa de mentaliteit van de mensen in Sint-Oedenrode en omgeving. "De mensen hier zijn heel toegankelijk. Dat zijn wij ook. De cliënt wil ook kwaliteit en daar moeten wij voor zorgen." We springen nog even terug in de carrière van Albert en blikken met Melissa vooruit naar de komende jaren. Voor me zitten twee tevreden mensen die allebei een andere fase van hun leven in gaan. We kletsen nog wat bij de voordeur en als ik weg loop draai ik nog een keer om. 'Notariskantoor' staat heel groot op het pand geschreven. Heerlijk duidelijk, daar houden wij Rooienaren ook van.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!