Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 76ebd7
Foto:
Politiek Meierijstad

Kattenoverlast niet in APV: niet te handhaven

Sint-Oedenrode - Het gelijk stellen van de plichten van een kattenbezitter met die van een hondenbezitter in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) is niet te handhaven, en hoort om die reden alleen al niet thuis in een APV. Dat was, kort samengevat, de uitkomst van de discussie hierover in de gemeenteraad donderdagavond.

Bij de vaststelling van de aangepaste APV had Lijst Blanco een amendement hiervoor ingediend. Aanleiding voor het onderwerp waren klachten uit Veghel-Zuid, maar een APV geldt voor heel Meierijstad en katten zijn overal, alleen de mate van hinder verschilt.

Het amendement kreeg alleen steun van SP, Hart van Schijndel en Gemeentebelang Meierijstad. Te weinig voor een meerderheid, toch handhaafde indiener Luc van den Tillaart van Lijst Blanco het amendement "Om een signaal af te geven" om eigenaren van katten bewust te maken van hun verantwoordelijkheid. Nederland telt 3 ½ miljoen katten, die jaarlijks elk 29 vogels doden, en poepen en graven in andermans tuinen en bloembakken. Als de situatie escaleert, zoals in Veghel-Zuid, kan buurtbemiddeling misschien uitkomst bieden, stelde burgemeester Kees van Rooij voor.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!