Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4cb255
Foto: Jos van Nunen
Politiek Meierijstad

De Politiek Dichterbij

Meierijstad - In de rubriek "Politiek Dichterbij" geeft DeMooiRooiKrant regelmatig een raadslid de kans zich aan de lezers te presenteren. Deze keer: Betty van den Oetelaar (CDA)

Geb. datum: 30 april 1962
Geb. plaats: Eindhoven
Woonplaats: Schijndel
Burgerlijke staat: Gehuwd, met Jan
Kinderen: Twee
Opleiding: MAVO, drogistendiploma, Sportmassage en Shiatsu-therapie

Beroep: Politiek. "Ik doe het graag, maar het neigt toch meer naar beroep dan naar hobby. Niet alleen gaat er veel tijd in zitten, maar je hebt ook een enorme verantwoordelijkheid."
Hobby's: "Wandelen en fietsen in de natuur, pottenbakken op een schopschijf en raku stoken. Dat is een Japanse manier van stoken zodat het werk gaat craqueleren en er tevens prachtige kleuren ontstaan. Ik ben thuis, mijn man is zzp-er in de bouw en ik doe de telefoontjes en de boekhouding. Ik ben eigenlijk een duizendpoot."

Als de gemeenteraadsleden van Meierijstad gerangschikt zouden worden op toegankelijkheid, zou Betty van den Oetelaar een goede kans maken op de eerste plaats. Ze maakt zo makkelijk een eerste contact dat het lijkt alsof ze je al jaren kent. Ze weet snel vertrouwen te winnen door het zelf ook te geven. Ze durft zich kwetsbaar op te stellen maar is vooral zichzelf. Een uitspraak die haar op het lijf geschreven lijkt: "Als je altijd alles hebt kunnen doen wat je leuk vindt, ben je best wel bevoorrecht. Goed gezond, je kinderen ook, gelukkig getrouwd, wat wil je eigenlijk nog meer?"

Is je beroep goed te combineren met het raadslidmaatschap?
"Ik beschouw dat dus als mijn beroep. Mijn vroegere beroep als sportmasseur en Shiatsu-therapeut – aan huis - werd te zwaar. Fysiek en geestelijk. Ik trok me de verhalen van de mensen te veel aan, en kon dat niet goed loslaten."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!