Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1fca6e
Foto: Jos van Nunen
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Pronkstuk CV d'n Egelantier gestolen

Sint-Oedenrode – In 2017 maakte carnavalsvereniging d'n Egelantier uit Nijnsel een pronkstuk voor de plaatselijke optocht. Verkleed als piloten reden de carnavalsvierders een fantasierijk vliegtuig door de straten van Papgat. Het karakteristieke vliegtuig is deze week gestolen.

Gelukkig voor de heren en dames van d'n Egelantier is het bouwwerk niet van hen gestolen. Vorig jaar verkochten ze het namelijk aan een bedrijf dat het vliegtuig wilde inzetten voor festivals. Dat is het afgelopen jaar ook gebeurd. De originele carnavalswagen is omgebouwd tot DJ-booth. Dagblad de Limburger repte deze week over de diefstal van het vliegtuig en schreef daarbij dat het een kunstwerk was van de Arcense kunstenares Roosje Gommers, maar dat is niet waar. Het idee van het bouwwerk ontstond namelijk aan de keukentafel van John Vos in Nijnsel. Daar werd ook de tekening gemaakt om daarna over te gaan tot de bouw van het toestel.
De Limburger meldt dat het vliegtuig op een aanhanger op een parkeerplaats stond. Daar werd de aanhanger gestolen. Even later zijn de dieven gespot op de A2 bij Echt, maar daarna ontbreekt ieder spoor. CV d'n Egelantier heeft al even afscheid genomen van hun kunststukje, maar nu kan opvolgende eigenaar ook aan het idee gaan wennen. Er is een beloning uitgeloofd voor 1000 euro voor degene die het vliegtuig weet te terug te vinden.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Wat zijn uw plannen voor de komende Paasdagen?Reageren!