Logo mooirooi.nl
De bijeenkomst vond plaats in Sint-Oedenrode.   | Fotonummer: a0b052
De bijeenkomst vond plaats in Sint-Oedenrode. (Foto: Jeroen van de Sande)
Politiek Meierijstad

Pers en college ontmoeten elkaar

Sint-Oedenrode – Ze zien elkaar terloops bij evenementen of soms in de raadzaal. Er is soms contact, maar dan meestal via het persloket. De lokale en regionale pers zijn dagelijks bezig met gemeente Meierijstad, maar het college spreken ze zelden of nooit. Dinsdagmiddag kregen ze de kans om elkaar te ontmoeten. Vooral informeel, om kennis te kunnen maken. Maar niet voor dat  burgemeester van Rooij met de pers in gesprek ging om de samenwerking te verbeteren.

Meierijstad bestaat nog geen twee jaar. Daarom is het extra knap dat over het algemeen iedereen tevreden is over de wisselwerking tussen pers en gemeente. Dat kwam uit de bijeenkomst duidelijk naar voren. Het wil natuurlijk niet zeggen dat er niets te verbeteren valt. Aandachtspuntjes werden aangestipt en direct besproken. Van Rooij toonde zich content met het grote aantal journalisten dat op de bijeenkomst was afgekomen. In de praktijk zijn de meeste steden dun bezaaid met lokale media.
Een belangrijk onderdeel op de agenda was het persgesprek. In de gemeente Sint-Oedenrode vond dat zeer regelmatig plaats. Vrijwel altijd was het een vruchtbare ontmoeting tussen college en pers. Wethouders gaven dan uitleg over bepaalde onderwerpen en de journalisten kregen de kans om vragen te stellen op een persoonlijke manier. Gemeente Meierijstad heeft het voornemen om dat nu ook te gaan introduceren. Tot plezier van alle media. Op die manier worden de contacten tussen gemeente en pers verbeterd. De eerste aanzet tot verbetering van die relaties vond plaats aan de lunchtafel. Daar maakten – waar nodig – de verschillende wethouders kennis met de lokale pers.  

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!