Afbeelding

Bisschop en burgemeester bij Oogstviering

Algemeen

Nijnsel - Op zondag 5 augustus (het begin van de oogstmaand augustus) vindt de jaarlijkse Oogstdag plaats op de Hoeve Strobol in Nijnsel. Het is inmiddels een goede traditie dat deze dag wordt geopend met een bijzondere Eucharistieviering. Speciale gasten zijn bisschop De Korte en burgemeester Van Rooij.

Tijdens deze Oogstviering (aanvang 10.00 uur) worden de eerste gaven van de nieuwe oogst aangeboden. Het is een goede Bijbelse traditie dat de eerste oogstgaven aan God worden toegewijd. Hij is de Heer van heel de schepping. Dit jaar zal de bisschop, Mgr. G. de Korte, hoofdcelebrant zijn in de Oogstviering. Zowel de parochie als de Hoeve Strobol zijn verheugd dat de bisschop deze zondag in het midden is, met hen de Eucharistie wil vieren en de eerste oogstgaven in ontvangst wil nemen. Daarnaast is ook de nieuwe burgemeester van Meierijstad, C. van Rooij, aanwezig. Aan het einde van de viering zal hij de Oogstdag 2018 officieel openen.
De zang tijdens de Oogstviering wordt wederom verzorgd door een vakantiekoor, bestaande uit leden van de diverse kerkkoren van de parochie. Daarnaast luisteren het Sint-Jorisgilde uit Sint-Oedenrode, het Sint-Catharinagilde uit Son en Breugel en het Sint-Catharina- en Barbaragilde uit Schijndel de plechtigheid op.
Na afloop van de viering zullen de bisschop en de burgemeester een bezoek brengen aan de diverse activiteiten die er op de Hoeve Strobol worden gehouden.