Te koop!
Te koop!

Het verzonnen leven van Willemke Pap

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vanaf 1 augustus is het weer mogelijk om kaarten te kopen voor de nieuwe voorstelling van 't Roois Theater. De toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar bij het Paperas en het VVV. Kaarten kopen kan ook op www.rooistheater.com, deze dienen daar via IDeal betaald te worden.

Het verzonnen leven van Willemke Pap gaat over de belevenissen van de Rooise carnavalsmascotte. Schrijvers Emile Kalmann en Pauline Verstraten hebben zich samen met cabaretier Mark van de Veerdonk vastgebeten in de historie van Willemke en hier flinke draai aan gegeven. Het stuk zit vol met BR'ers (bekende Rooienaren) en een hoop historische (on)waarheden. Wat doen bijvoorbeeld die Chinezen in de melkfabriek? En moet Jorien van de Kleien van de Nieuwe Rooise Courant nu echt een nóg groter kantoor in het centrum? Ondanks het Rooise thema, is het toneelstuk ook leuk om te zien voor mensen die niet uit Sint-Oedenrode komen.

Zoals altijd brengt 't Roois theater een voorstelling met een moraal en een rode draad die te maken heeft met goed en kwaad. Ook de Rooise humor, een behoorlijke portie flauwekul en heel hilariteit ontbreekt natuurlijk niet. Daarnaast spelen dit jaar de Neultuuters met hun blaaskapel een belangrijke muzikale rol. Van het bekende Willem Papbuik-lied tot de Griekse sirtaki; het komt allemaal voorbij!

Het toneelstuk is te zien op 28 en 29 september en 5 en 6 oktober in de Gasthuishoeve aan het Kremselen. De voorstellingen beginnen om half 8.