Deze groep beleefde een mooie paar dagen in Schotland.
Deze groep beleefde een mooie paar dagen in Schotland.

In Schotland de cursus in praktijk

Algemeen

Sint-Oedenrode / Meierijstad - In de laatste week van mei was het weer zover. De tweejaarlijkse reis van cursisten Engels naar Engeland. Voor het eerst bestond de groep uit mensen vanuit heel Meierijstad en natuurlijk de omliggende plaatsen. Het doel was deze keer Schotland, een hele stap voor sommige, want niet iedereen was al eens met de nachtboot overgestoken.

Maar alles ging goed, en dat hadden ze vooral te danken aan het ontzettende goede weer. Een gladde zee met een prachtige zonsondergang. De cursisten bezochten op de heenreis Durham, met zijn prachtige kathedraal, bekend uit de Engelse serie George Gently. Na een bezoek aan Chesterfort en Hadrians Wall arriveerden ze in Aberfoyle.
De groep bezocht het bekende Stirling Castle en The Famous Grouse, waar iedereen whisky mocht proeven. Het maakte de trip naar het hotel extra gezellig. Hoe zou dat toch komen? Het hoogtepunt was wel de reis door the Glenn Coe en the Trossachs naar Fort William. Met de prachtige vergezichten en besneeuwde toppen. Vergezeld door een stralende zon. Chauffeur Fabian bracht de club mensen naar Mallaig, een vissersplaatsje waar de stoomtrein richting Fort William vertrok. Inderdaad, de beroemde Harry Potter trein. Het was een tocht van twee uur waar iedereen van genoot.
Een bezoek aan Edinburgh ontbrak natuurlijk ook niet, waar een Nederlandse gids zich bij de meute voegde. Het was Ernest van Ophuizen van Netherburg tours. Hij woont al een aantal jaren in Edinburgh. Hij leidde de mensen rond in de oude stad met schitterende verhalen en als kers op de taart mochten ze met de bus in Hollyrood Park. Met officiële papieren op zak mochten ze door het park. Het was schitterend, velen zullen de bloeiende gaspeldoorn en het uitzicht over de stad niet meer vergeten. Op de weg terug naar de boot bezochten ze nog Barnard Castle town met zijn prachtige museum en Burnby House and Gardens.
Het was weer een geweldige belevenis voor alle Engelse cursisten en ze hopen er nog vele mee te maken. Het aantal cursisten wordt langzaamaan minder. Er wordt niet veel aandacht geschonken aan het feit dat in Meierijstad nog steeds Engelse les wordt gegeven. Dus als er nog mensen zijn die denken 'dat wil ik ook'… Er wordt les gegeven in Schijndel, Veghel, Sint Oedenrode, maar ook in Nistelrode, Heeswijk Dinther, en Sint Michielsgestel. De lessen zijn meestal van september tot april, Wilt u informatie? Mail gerust naar chrisvoets@home.nl of sa.sanders@planet.nl. Misschien gaat u volgende keer mee op reis en spreekt u een aardig woordje Engels.