Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 3470b8
Foto: Jos van Nunen
Politiek Meierijstad

De Politiek Dichterbij: Mirjam van Esch

Sint-Oedenrode - In de rubriek "Politiek Dichterbij" geeft DeMooiRooiKrant regelmatig een raadslid de kans zich aan de lezers te presenteren.

Deze keer: Mirjam van Esch (Hart voor Schijndel)

Geb. datum: 2 december 1963
Geb. plaats: Schijndel
Woonplaats: Schijndel
Burgerlijke staat: Weduwe
Kinderen: geen
Opleiding: Academie Mens en Arbeid (Deventer)
Beroep: Studie- en beroepskeuzeadviseur (zelfstandig)
Hobby's: Lezen (literatuur), leuke dingen doen met familie

Met de meeste politici hebben we voor deze rubriek een relaxt gesprek, wordt er best veel gelachen en worden er in vertrouwen wel eens dingen verteld die eigenlijk niet in de krant mogen komen. Dingen die wij best mogen weten, maar die weten wij niét van hén. Mirjam van Esch is echter niet alleen dol op boeken, zelf is ze ook een open boek. Ook de dood van haar man, in 2001 alweer, is geen taboe maar heeft een duidelijke plaats gekregen in haar leven. Met een verrassende openhartigheid praat ze over hem en nog steeds valt regelmatig zijn naam. Als Mirjam een grammaticafoutje maakt roepen haar fractiegenoten olijk "Jan" aan, als de immer aanwezige Big Brother die mee moet kijken over haar schouder. Als Jan vanaf een wolkje mee kan kijken, heeft hij vast een binnenpretje.

Even terug naar jouw beroep
"Toen ik jong was had ik twee dromen. De eerste was: boerin worden. Ik liep ook jong al op klompen en was in het gezin, met heel intelligente zussen, een buitenbeentje. De nonnen, waar ik vroeger les van kreeg, adviseerden huishoudschool maar daar was ik het helemaal niet mee eens. Ik deed toen MAVO en HAVO. Omdat ik niet uit een boerengezin kwam werd de hogere landbouwschool mij ontraden. De decaan zei toen 'Er komt een nieuwe opleiding, die volgens mij goed bij jou past'. Dat was de studierichting Mens en Arbeid en dat sloot inderdaad aan bij mijn tweede droom, iets met mensen."

Is je beroep goed te combineren met het raadslidmaatschap?
"Het is hard werken voor de politiek want ik doe het meeste leeswerk voor onze fractie. Met alle plezier trouwens. Fractiegenoten Laurens van Voorst en Lambèr Gevers noemen mij wel eens gekscherend hun 'wetenschappelijk bureau'. Omdat ik geen baas heb ben ik gelukkig flexibel, dan hoef ik geen lastige keuzes te maken. Dat betekent wel eens dat ik tot 's avonds laat raadswerk zit te doen. Gelukkig heb ik aan weinig slaap genoeg."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!