Afbeelding

Nachtvlinders spotten

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdag 23 juni kan iedereen komen kijken naar nachtvlinders op landschapscamping De Graspol, Bakkerpad 17 in Nijnsel. Nachtvlinders zijn meer dan grauwe motten, die 's avonds rond de lamp op het terras of balkon vliegen. Gerrit Ketelaars, een van de natuurgidsen van IVN Sint-Oedenrode, laat mensen kennis maken met het leven van deze ondergewaardeerde en vrij onbekende diersoort.

De grauwe motten blijken in werkelijkheid vaak vliegende pronkjuwelen te zijn. Alleen al in Nederland leven honderden soorten die pas actief worden als de zon achter de horizon verdwijnt. Vlinders, zoals Avondrood en Hagedoorn, hebben een kleurenpracht die menig kind en ouder zal verbazen.

Om 21.00 uur geeft Gerrit een lezing, waarbij wordt ingegaan op leefwijze en herkenning van nachtvlinders en de toegepaste waarnemingsmethoden. Tijdens het tweede deel van de avond gaan we naar buiten om in het veld bij een speciale nachtvlinderlamp de vlinders in het echt te bekijken. Nachtvlinders kijken is geschikt voor jong en oud; breng zeker een fototoestel mee om de prachtige vlinders vast te leggen. Voor meer informatie zie www.ivnrooi.nl.