Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fef1da
Foto: Stagiar DMRK
Meierijstad

Meierijstad modelgemeente voor statistieken

Sint-Oedenrode - start van een nieuwe gemeente kost veel werk, heeft nadelen en natuurlijk ook voordelen, anders zou alles bij het oude zijn gebleven. Een van die voordelen is, dat je met een schone lei kunt beginnen bij het indelen van wijken en buurten, om goede cijfers te kunnen leveren over cijfers over bevolkingssamenstelling, woningen, criminaliteit, energiegebruik en de aanwezigheid van voorzieningen. Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) nam Meierijstad als voorbeeld hiervan "en plukt daarvan nu de vruchten" aldus CBS.

Bij de indeling in buurten heeft Meierijstad rekening gehouden met de door het CBS gewenste schaalgrootte. Daartoe zijn historisch grote buurten opgedeeld in kleinere eenheden. Het resultaat is een eenduidige indeling waar de gehele gemeente mee werkt en die de basis vormt voor de regionale statistische cijfers van het CBS.
De richtlijnen dragen eraan bij dat wijken en buurten goed herkenbaar en onderling vergelijkbaar zijn. En dat leidt weer tot nuttige statistieken. In mei heeft CBS de gemeenten dit gebied nog achter liepen, gevraagd om een inhaalslag te maken. Met Meierijstad als voorbeeld.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!