Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 815638
Foto:
Bedrijfsnieuws

Witlox opnieuw touwtrekker Brandveiligheid

Olland - Op donderdag 17 mei is Joric Witlox uit Olland unaniem voor de derde keer gekozen als voorzitter van BBN. De vereniging Brandveilig Bouwen Nederland is dé deskundige op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel 'passieve brandveiligheid' genoemd.

De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen. De vereniging staat voor expertise op het gebied van (passieve) brandveiligheid en bestaat uit vooraanstaande leveranciers en producenten van brandveilige bouwmaterialen en constructies zoals; Colt, Kingspan, Rockwool, Brakel Atmos, Promat en vele anderen. Door de diversiteit van de leden en de expertise, is BBN gesprekspartner voor alle disciplines binnen de bouwkolom; van architect tot aannemer, van opdrachtgever tot controlerende instantie.
Witlox geeft aan dat hij er in de nieuwe termijn van drie jaar er voor wil zorgen dat brandveiligheid meer is dan voldoen aan de besluiten van het Bouwbesluit 2012. "De markt moet zich meer gaan afvragen of men er alleen voor wil zorgen dat bewoners, medewerkers, bezoekers en hulpdiensten een gebouw bij brand veilig moeten kunnen verlaten." BBN wil duidelijk maken dat andere zaken als bijvoorbeeld bedrijfscontinuïteit, risicobeheersing of beperking van milieuschade óók een belangrijke rol moeten spelen. Gebouweigenaren denken vaak helaas ten onrechte dat voldoen aan wetgeving ook betekent dat deze zaken geregeld zijn.
Naast zijn rol als voorzitter van BBN is Joric Witlox President van de het Europese EAPFP (European Association for Passive Fire Prevention) en directeur van adviesbureau Witlox Brandveiligheid. Witlox is al meer dan vijfentwintig jaar toonaangevend actief op het gebied van brandveiligheid. Met een uitgebreid (internationaal) netwerk, actuele kennis van de gehele markt en haar ontwikkelingen is Witlox onafgebroken bezig met brandpreventie.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!