Deze kinderen pikten de diploma's op.
Deze kinderen pikten de diploma's op.

Taart en diploma's

Algemeen

Sint-Oedenrode – Taart en diploma's voor de kinderen die deze week slaagden voor het fietsverkeersexamen. Alhoewel, niet alle 189 kinderen waren maandagmorgen in het voormalige gemeentehuis van Sint-Oedenrode om dit in ontvangst te nemen. Iedere school stuurde enkele vertegenwoordigers vooruit om die klus te klaren.

Gele hesjes verraadden vorige week woensdag dat het jaarlijkse fietsverkeersexamen weer bezig was in het Rooise centrum. Voor de kinderen een spannende klus, want zie je maar eens staande te houden in het hectische verkeer. Dat viel inderdaad niet mee. 
Wijkagent Frans van Rozendaal kreeg de eer om de diploma's uit te reiken. Maar niet voor dat hij in gesprek ging met de kinderen. Hij waarschuwde ze voor allerlei aspecten die gevaar opleveren. Vooral als de kinderen straks naar de 'grote school' gaan, liggen de gevaren op de loer. Eén van de kinderen kwam zelf al met het advies om niet op de fiets te appen. Dat wilde Frans horen, want appen of bellen op de fiets zorgt voor steeds meer ongelukken en daar zitten helaas ook dodelijke ongevallen bij. Op de vraag wat de kinderen lastig vonden op de route van de praktijktest werd direct een opvallend maar niet verrassend antwoord gegeven. "Ik vond de oversteekplek bij de Shell benzinepomp een moeilijk punt. Auto's komen er heel snel en soms stoppen ze zelfs niet eens!" zegt één van de leerlingen. Dit signaal is al vaker gegeven in Sint-Oedenrode. Door ouders, maar nu dus ook door kinderen zelf. Wanneer de maatregelen volgen? Dat weet niemand.


Afbeelding
Afbeelding