Feest, direct na de wedstrijd! Foto: Henny van Schijndel

Rhode kampioen!

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rhode heeft zondag de titel binnen kunnen halen. Het had daarbij wel de hulp van EVVC nodig. Rhode kon het feest beginnen als EVVC niet meer punten zou halen als Rhode.

Rhode verloor, maar gelukkig verloor EVVC ook, het prachtige seizoen kon al na 21 wedstrijden bekroond worden. Met 16 punten voorsprong was de titel een feit.

Al in de 1e minuut kwam Rhode op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt. Rhode probeerde er alles aan te doen om die achterstand snel weg te werken en dat lukte ook in de 16e minuut door een fraai afstandsschot van Koen van der Zanden. Daarna waren er nog twee goede kansen op een voorsprong. Maar tegen de rust werd het al duidelijk dat Rhode dit tempo en deze inzet misschien zou moeten bekopen. Helvoirt sloeg na de rust meteen toe 2-1 en Rhode kon zich niet herstellen en uiteindelijk werd het zelfs 4-1. Toen was het even wachten op de uitlag van Helvoirt dat op het moment dat Rhode de gelijkmaker scoorde op achterstand kwam en dit ook niet meer wist recht te trekken en na een paar minuten bleek dat dit niet gelukt was. Rhode werd dus alsnog kampioen.