KV Nijnsel speelt sterkt tegen koploper

Algemeen

Nijnsel was voorbereid op een pittige uitwedstrijd tegen de koploper van de competitie: Celeritas. De laatste keer speelde Nijnsel een moeizame wedstrijd, met veel tegendoelpunten, jegens deze ploeg uit Schijndel. Coach René van den Wittenboer gaf aan om vooral rustig en op balbezit te spelen. Dit om te zorgen dat Celeritas geen kans kreeg om te scoren.

Nijnsel voerde deze opdracht uitstekend uit. Pas na 20 minuten nam Celeritas de voorsprong: 1-0. Nijnsel stond goed te verdedigen en aanvallend werden er mooie kansen gecreëerd. Het lukte alleen niet om te scoren. In de eerst helft vielen er weinig doelpunten aan beide kanten. Celeritas wist de voorsprong te houden met 4 tegen 1. In de tweede helft opende Myrna Foolen met een mooie aanval. Nijnsel maakte het moeilijk voor de koploper, maar het lukte hen telkens net niet om de score gelijk te trekken. Met slechts vijf minuten op de klok zette Nijnsel de stand op 9-7 en met een fraai schot van Aniek van Zutphen eindigde de wedstrijd met 9-8.