Afbeelding

Vrolijke gezichten na Visual Art Rally

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande een meer dan keurige zevende plaats algemeen behaald in de Visual Art Rally, verreden in de omgeving van Barneveld & Putten.

Na een mooie wedstrijd en een leuke strijd tussen de verschillende Mitsubishi Evo X'en (6 in totaal) werd de dag afgesloten met een zeer positief gevoel. De getoonde snelheid was indrukwekkend te noemen, met slechts enkele seconden verschil op de klassementsproeven achterstand op de meer ervaren rijders.
In de eerste boucle (cyclus klassementsproeven tot de volgende service) van drie klassementsproeven werd er meteen indrukwekkend gestart met een zesde tijd algemeen en de vierde tijd bij de Evo's met zeer kleine verschillen ten opzichte van de concurrentie. Na het neutraal verrijden van de tweede proef stond de langste proef van de rally op het programma (dik 17 kilometer). Na afloop was het verschil te overzien, en de eerste keer op onverhard zorgde voor een grote grijs op het gezicht van zowel Roel als Ilse.
Na de service werd het tempo meteen weer opgepakt wat resulteerde in een waanzinnige vijfde plaats algemeen en de derde tijd bij de Evo's. In het vervolg van de wedstrijd bivakkeerde het team keurig binnen de top 10, uitgezonderd de vijfde (korte) klassementsproef wat dus resulteerde in een prachtige zevende plaats algemeen en de vierde plaats binnen de Evo X-klasse.In deze klasse kwam de concurrentie dit weekend van de equipes Henk Bakkenes / Cindy Verbaeten (B), Lambert Parren / John Coumans, Ad Smits / Arie Boertje, Marco Schapers / Marlous Nortier-Kion en Jeroen van Beugen / Bart Woolderink. Vooral Bakkenes heeft al flink ervaring met de Evo en rijdt ook regelmatig Europese wedstrijden in de TER (Tour European Rally) series. Smits rijdt ook al behoorlijk lang rond en is voor dit jaar geswitched naar een Evo X. Parren en Coumans kennen we natuurlijk nog uit de Nissan 350Z Challenge waar het ook al een mooie strijd was.
Ten opzichte van de Zuiderzee Rally is de potentie meer dan zichtbaar. De auto doet het fantastisch en dan te bedenken dat er nog zoveel meer potentie in zit, belooft veel goeds voor de rest van het seizoen en helemaal de volgende rally van VDZ Racing, de ELE Rally.