Nijnsel pakt belangrijke winst

Sint-Oedenrode - Nijnsel moest afgelopen zondag op bezoek in Handel, het dorp van de Sterre der Zee. Thuis werd eind vorig jaar met 0-1 verloren dankzij een buitenspeltreffer. Tot voor kort nam de thuisploeg een stevige plek in binnen de brede (sub)top maar omdat, volgens de trainer, 'twee van de drie kartrekkers geblesseerd raakten', moet de blauwwitte ploeg nu zelfs naar onderen kijken.

Het kan zomaar gebeuren in deze knotsgekke competitie. Overigens was er bij Nijnsel een 'oude bekende' teruggehaald: Johan van der Pas. Een routinier die wat meer rust in de ploeg kan brengen en, zeker zo belangrijk, de lijnen uitzet en verbaal duidelijk aanwezig is,
Dus beide teams aasden op de broodnodige drie punten. Handel pakte vanaf het beginsignaal de koe bij de horens en bouwde aan een reeks aanvallen richting het Nijnsel doel. De verdediging van de bezoekers gaf echter geen krimp en pareerde het eerste half uur de aanvallen die gepaard gingen met behoorlijk wat fysieke inzet van de thuisploeg.
Na een halfuur begonnen de bezoekers wat uit hun schulp te kruipen. En dat leverde meteen de bejubelde voorsprong op! Het begon allemaal bij Nick Lathouwers die een goede pass gaf op Johan van der Pas. Deze zag dat Nick Dortmans aan de wandel ging en op het juiste moment in de loop de bal kreeg. Een op een met de keeper rondde hij koelbloedig af; een zeer fraaie aanval, even fraai afgerond. Dat was tevens de ruststand.
Na de thee ging de thuisploeg onverdroten voort met aanvallen met de bedoeling zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren. De Nijnselse defensie stond echter als een huis en gaf weinig weg met doelman Youri Dortmans als betrouwbare sluitpost. In de 67e minuut volgde er opnieuw een uitbraak van Nijnsel over meerdere schuiven. Op rechts was Nick Dortmans aan de bal die een scherpe voorzet produceerde die niet ver voor de doellijn door de op de juiste plaats staande Nick van Heesch in de goal werd gelopen en tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-2! Een geweldige opsteker.
In de 85e minuut een onachtzaamheidje in de defensie van de gasten dat tot de aansluitingstreffer leidde: 1-2. Handel gooide nu alles op alles en bleef de zestien van Nijnsel opzoeken. De defensie raakte echter niet in paniek en hield keurig stand. In de laatste minuut nog een rode kaart voor een speler van Handel die de hele wedstrijd al behoorlijk provocerend aan het werk was. Een belangrijke, verdiende overwinning die de geelblauwen wat meer lucht verschaft. Het blijft echter dringen onderin omdat ook concurrenten met de regelmaat van de klok punten pakken.

Zondag thuis tegen DAW
DAW was misschien wel de grootste verliezer vandaag. De Schaijkenaren stonden met drie andere ploegen bovenin maar verloren vandaag zeer verrassend thuis tegen laagvlieger Vitesse. En laat DAW nu net de tegenstander zijn van Nijnsel aanstaande zondag op sportpark Den Eimert! Uit had Nijnsel destijds niet veel in te brengen, maar goed, we zijn nu maanden verder….. Het is afwachten welke invloed de wedstrijden van vandaag heeft op deze wedstrijd: Nijnsel wil ongetwijfeld voor eigen publiek de goede lijn doorzetten en de bezoekers de zure nederlaag van vandaag van zich afspelen.
Kortom, alle aanleiding om zondag massaal naar Den Eimert af te reizen voor een ongetwijfeld zeer boeiende pot voetbal.
Stef van Kemenade is deze zondag Pupil van de Week, gesponsord door veevoerhandel Bart van der Vleuten.