Logo mooirooi.nl
In deze aflevering van 'Op de koffie bij...': GranietDesign.    | Fotonummer: da00cc
In deze aflevering van 'Op de koffie bij...': GranietDesign.
Op de koffie bij...

"Ik lever keukenbladen voor zowel bestaande als nieuwe keukens"

Sint-Oedenrode - Voor mijn volgende bezoek rijd ik via Nijnsel naar de Lieshoutsedijk, niet wetende waar de TomTom mij uiteindelijk zal droppen. Met wie ik een afspraak heb, dat weet ik uiteraard wel, maar of ik nu moet uitkijken naar een bedrijfspand, een showroom of een loods, dat is mij onbekend. Zoals ik al dacht, rijd ik de bestemming gewoon voorbij. Hup, in zijn achteruit. Peter Ceelen staat mij al op te wachten voor de deur van zijn kleine boerderijtje.

Sinds december mag Peter zich inwoner van Rooi noemen en hij wil zijn nieuwe dorpsgenoten graag kennis laten maken met zijn bedrijf, GranietDesign. "Als ondernemer ben ik gespecialiseerd in alles op het gebied van graniet, composiet en keramiek, met als hoofdmoot het leveren en plaatsen van keukenbladen. Met mijn bus vol staaltjes kom ik bij de klanten thuis om alle mogelijkheden vrijblijvend te bespreken. Een keuken krijgt al een compleet nieuwe uitstraling door alleen het blad te vervangen." Peter legt precies uit wat hij voor zijn klanten kan betekenen. "Ik lever keukenbladen voor zowel bestaande als nieuwe keukens. Dat kan zelfs wanneer iemand een keuken koopt bij de Ikea, maar daar liever een ander blad bij kiest. Men kan mij inschakelen voor een duurzaam en op maat gemaakt exemplaar, helemaal naar eigen smaak." Peter staat op en haalt uit zijn showroom op wielen een drietal staaltjes. "De keukenbladen die ik lever, bestaan uit graniet, composiet of keramiek. Deze materialen zijn krasbestendig, slijten niet en daarom gaat het keukenblad een leven lang mee.

Peter schuift het eerste staaltje naar me toe en het glanzende materiaal doet me denken aan het keukenblad bij mij thuis. Het blijkt graniet te zijn. "Graniet is een natuursteen en dat maakt ieder stuk uniek. Geen blad van dit materiaal is hetzelfde en de kleur is dan ook niet te bewerken. Een composiet blad daarentegen kan in iedere kleur geleverd worden. Composiet bestaat uit gemalen steen dat met natuurlijk hars onder hoge druk tegen elkaar aan wordt geperst. Met toevoeging van kleurstoffen zijn de mogelijkheden oneindig. Keramiek is een vrij nieuw materiaal in de Hollandse keuken. Het materiaal is ontzettend hard en het oogt stoer en natuurlijk. Net als keramiek is een werkblad in dit soort hittebestendig." De drie staaltjes die op tafel liggen zijn slecht een kleine greep uit het brede assortiment. In de bus waarmee Peter naar zijn klanten rijdt, liggen maar liefst 400 stuks zorgvuldig opgeborgen.

Peter vertelt enthousiast verder. "Geheel vrijblijvend en zonder voorrijkosten kom ik de situatie bij de klant thuis bekijken. Gaat het om het vervangen van een keukenblad of het om een geheel nieuwe keuken? Samen met de klant bespreek ik alle opties, ik voorzie hen van het juiste advies en omdat ik een bus vol voorbeelden bij me heb, kan ik hen van alles laten zien. Als de klant eenmaal een keuze heeft gemaakt en de offerte is akkoord, maak ik een afspraak voor het inmeten van het keukenblad en zo'n vijftien dagen daarna kom ik terug om het eventuele oude blad te verwijderen en het nieuwe netjes te monteren." Naast het keukenblad kan ook de spoelbak geleverd worden in welk materiaal dan ook. Als Peter dan toch bezig is, worden de kookplaat en de kraan ook direct gemonteerd. "Het aansluiten daarvan geef ik door aan een vakman, want daar komt toch wat meer bij kijken dan alleen de stekker erin. Ieder zijn vak." Binnen een paar uur tijd is de keuken voorzien van een gloednieuw blad én helemaal af.

Doordat Peter geen kosten maakt aan een bedrijfspand, een showroom of personeel, kosten zijn keukenbladen een heel stuk minder dan bij de concurrent. "De keukenbladen die ik lever komen uit precies dezelfde fabriek als de keukenbladen die je vindt in een dure keukenzaak. Voor exact hetzelfde keukenblad betaal je bij mij een veel lagere prijs. Het blijft tenslotte hetzelfde stukje steen." Nieuwsgierig naar wat Peter voor u kan betekenen? "Om gewoon eens wat opties te bespreken kom ik graag kosteloos en vrijblijvend langs. Er is namelijk meer mogelijk dan men in eerste instantie verwacht."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!