Alexander Veld geniet van de mensen die komen rondstruinen tussen de vele spullen.
Alexander Veld geniet van de mensen die komen rondstruinen tussen de vele spullen.

Nieuwe Kringloopwinkel in Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Door de zorgvuldig geselecteerde items die buiten staan, laat Kringloopwinkel Het Bekkerspleintje haar bezoekers weten dat de zaak geopend is. Sinds januari van dit jaar kunt u bij de kringloopwinkel aan het Mgr. Bekkersplein tussen honderden spulletjes op zoek gaan naar de echte juweeltjes.

De ondernemers Alexander Veld en Ismael Peters zijn in december begonnen om het pand flink op te knappen. "Dat was hard nodig", vertelt Alexander. "Er zaten wel zeven lagen behang tegen de muur en het plafond zag er niet uit. We hebben hard gewerkt om begin dit jaar de deuren van onze kringloopwinkel te openen."

Na drie jaar werkzaam te zijn in een kringloopwinkel in Schijndel, begon het bij Alexander te kriebelen om zelf een zaak te beginnen. "Het sjouwen en verzamelen van oude spullen vind ik ontzettend leuk werk. Ik ben graag onder de mensen en laat hun graag de meest bijzondere items zien. Zo is er bijvoorbeeld een authentieke typemachine, ongestempelde postzegels en prachtig servies te vinden. Een paar weken geleden kwam er een origineel politiepak binnen, waarvan ik wist dat ik daar een verzamelaar erg blij mee zou maken."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant