Afbeelding

Super start 2018 voor Steeds Paraat

Algemeen

Sint-Oedenrode - Politiehondenvereniging Steeds Paraat beleeft een super start van 2018. Op zaterdag 3 februari wist Toon Renders met zijn Mechelse Herder Youp beslag te leggen op de eerste plaats bij de 26e nationale lichtwedstrijd te Best.

Er waren die dag negen top combinaties uitgenodigd. 's Middags om half drie werd begonnen met afdeling 1 plus de revieroefeningen voorwerp en de man. Daarna het transport en stil zijn. Youp en zijn geleider maakten geen fouten.
's Avonds om half acht werd begonnen met het zware stelwerk stokslag, werpvastheid, terugroepen, rijwielstellen en de schijnaanval. Dat Youp er zin in had, liet hij dan ook merken aan de helpers om deze mannen twee keer te vloeren. Tot grote hilariteit bij het publiek dat in grote getale was komen opdagen. Om half elf werden de punten bekend gemaakt en bleek dat er ook in de avond geen punten werden verspeeld. Uitslag afdeling 1: 65 punten. Afdeling 3: 330 punten. Algemeen appel een 10 en de wijze van voorbrengen ook een 10, daarom een totaal van 415 punten. Nummer twee had 414 punten en nummer drie 413 punten. Dat Youp uit het goede hout is gesneden heeft hij in 2017 als zeer jonge hond al twee maal laten blijken. Hij werd een keer 1e Nationale jubileumwedstrijd te Best en 2e bij de kampioen der kampioenen van afdeling Noord Brabant.
Verder op het programma staat een praktijkwedstrijd te Loosbroek op 3 maart die voor de tweede keer wordt gehouden en waarbij veertig deelnemers uit het gehele land gaan strijden om de titel.