Afbeelding

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Algemeen

Meierijstad - In Meierijstad telt iedere inwoner mee en willen we graag dat iedereen mee kan doen. Gemeente Meierijstad wil graag het goede voorbeeld geven. Het college van B&W heeft de wens uitgesproken om de gemeente Meierijstad aan te melden voor de Prestatieladdder Socialer Ondernemen (PSO).

De PSO is een instrument om objectief te bepalen of een organisatie sociaal en inclusief onderneemt. Een organisatie die een PSO-Certificaat heeft behaald biedt op een kwalitatief goede en duurzame wijze voldoende werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Afstand tot de arbeidsmarkt
Bijdragen aan de inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kan op twee manieren: direct, door zelf mensen uit deze doelgroep aan te nemen, en ook indirect, door in te kopen bij bedrijven die werken met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meierijstad zet in op beide sporen.

Aspirant-status
De gemeente wil graag in 2018 gecertificeerd worden voor de 'Prestatieladder Socialer Ondernemen' (PSO) en gaat zich aanmelden voor de aspirant-status. De "prestatieladder Socialer Ondernemen' kent drie niveaus. Het eerste niveau is de 'aspirant'-status. Hiermee geeft een organisatie aan dat men werkt aan een inclusieve organisatie waarin ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van de speerpunten uit de visie van Meierijstad.