Ollandia zorgt voor een prachtige prestatie tegen Menos.
Ollandia zorgt voor een prachtige prestatie tegen Menos. Foto: Jan Roche

Ollandia zorgt voor nederlaag

Sint-Oedenrode - Ollandia had nog wat goed te maken tegen Menos na de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd. Op een redelijk bespeelbaar veld maar met een koude wind begon Ollandia aan de wedstrtijd.

Na drie minuten opende Remco Voets de score met een schuiver die houdbaar leek voor de keeper, maar toch de weg naar het net vond. Het prima voorbereidende werk met veel doorzettingsvermogen was van linksback Sebastian van Kessel, 1-0. De kracht van Ollandia was vooral het feit dat ze druk bleven zetten op de tegenstander waardoor die niet de gelegenheid kregen de speelhelft van Ollandia te bereiken. Het wachten was op meer goals. Na tien minuten waren er al een drietal kansen genoteerd waarbij de bal van Robert Erven op de deklat de mooiste was. Toch was het Menos die in de twaalfde minuut even liet schrikken door de gelijkmaker te scoren na slordig balverlies op het middenveld, 1-1.

Ollandia liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en reeds in de zestiende minuut was het Robert Erven die de 2-1 liet aantekenen na een prima steekpass van Stefan Erven na een slechte uittrap van de keeper. Een paar minuten later was het Robert die zijn tegenstander op de achterlijn uitspeelde maar met zijn voorzet net niet onze spits Steven van Dijke wist te bereiken en de keeper van Menos nets iets eerder bij de bal was. Twee minuten later een identieke situatie en nu wist Steven wel goed voor de keeper te komen en kopte hij Ollandia naar een 3-1 voorsprong in de 22e minuut. Ollandia bleef aandringen en verslapte niet waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van Menos afspeelde. Dit veldspel bracht Ollandia in een tijdsbestek van tien minuten op een 6-1 voorsprong door doelpunten van respectievelijk Robert Erven, Steven van Dijke en nogmaals Steven, die daarmee zijn hattrick voltooide. Bij deze goals zaten diverse mooie aanvallen bij waarbij met name Stefan Erven vaak de voorbereider was. Ruststand 6-1.

Na rust was Menos niet van plan zich verder naar de slachtbank te laten leiden en Ollandia had niet de behoefte om dit te bewerkstelligen. Dus kabbelde de wedstrijd voort waarbij Menos nog wel een paar kansjes kreeg door slordig voetbal en weinig scherpte van Ollandia zijde. Deze kansen waren niet aan de spits besteedt en dus kon Ollandia rustig de wedstrijd uitspelen, waarbij het laatste woord was aan Remco Voets, die zijn tweede van de middag scoorde. Tussendoor en ook na de 7-1 kreeg ook Ollandia nog wel wat (goede) kansen maar zoals gezegd, de scherpte was in de rust in de kleedkamer achter gebleven en dus een eindstand van 7-1. Een mooie opsteker voor een gezellige carnaval.