Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 709b10
Foto: Henri van Hoorn
Politiek Meierijstad

PvdA wil snel zonder aardgasaansluiting bouwen

Meierijstad - Wanneer de gemeenteraad van Meierijstad donderdag 8 februari vergadert, vraagt de fractie van de PvdA aandacht voor de situatie rond de aardgasproblematiek. Woordvoerder Arie de Zwart heeft het plan een motie in te dienen waarin hij het College vraagt om vanaf 1 juli 2019 alleen nog maar nieuwbouw en renovatie toe te staan zonder een aansluiting voor aardgas.

In een toelichting beroept De Zwart zich op het 'Mijlpalendocument' - waarin de uitgangspunten van de huidige coalitie - met onder andere de ambitie voorop te willen lopen op het gebied van duurzaamheid: In 2030 moet de gemeente minimaal 50% klimaat-neutraal zijn, in 2050 voor de volle honderd procent.

Daarnaast werkt de gemeente aan een nieuwe visie op het wonen. Natuurlijk is ook daarin de duurzaamheid een belangrijk onderdeel. Volgens de Zwart is er sprake van een "gemiste kans" wanneer het 'aardgasvrij wonen' daarin ontbreekt.

Het PvdA-raadslid ziet naast de milieuvoordelen en de veiligheid voor de Groningers nog een groot voordeel: "Het regionale bedrijfsleven en daarmee ook de werkgelegenheid profiteren volop mee van de nieuwe uitdagingen die deze manier van bouwen vereisen."


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!