V.l.n.r. Willy Brus, Hennie Bouwen en Nick Derks
V.l.n.r. Willy Brus, Hennie Bouwen en Nick Derks

Henny Bouwe clubkampioen WTC Gerry van Gerwen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wielertoerclub Gerry van Gerwen hield afgelopen zondag haar nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze bijeenkomst, in clubhuis Café 'Den Toel' in Olland wisselden de fietsers niet alleen de beste wensen onder elkaar uit. Ook werd bekend gemaakt wie zich de clubkampioen van 2017 mag noemen.

Voorzitter Marco van Esch keek bij zijn toespraak terug op een jaar met veel hoogtepunten, zoals: grote opkomsten bij de clubritten, een meer dan succesvolle eerste uitgave van Ollandse Ruigste. Ook bij de klassieker Diekirch Valkenswaard was de Ollandse toerclub met 34 deelnemers ruim vertegenwoordigd. Natuurlijk was ook de Koninkijke onderscheiding voor vrijwilligster Rieky Verstappen één van de hoogtepunten waarop WTC Gerry van Gerwen met trots terugkijkt.

Een ander vast onderdeel van de nieuwjaarsreceptie van de toerclub is het bekendmaken van de clubkampioen. Dat is zeker niet degene die het meeste of het snelste fietst. Nee deze titel is voorbehouden aan het lid dat zich bijzonder actief inzet voor het wel en wee van de vereniging. Daarbij levert het deelnemen aan de wekelijkse fietstochten punten op. Maar zeker het helpen bij verschillende activiteiten in de club. Wie denkt de renners zich alleen op de fiets met elkaar meten, die heeft het mis. Want ook voor de titel clubkampioen leveren de leden een sportieve strijd met elkaar. Dat de vereniging daar alleen maar voordeel van heeft is een mooie bijkomstigheid. Na het opmaken van de balans over het afgelopen jaar, kon Henny Bouwe afgelopen zondag als clubkampioen van de vereniging worden gepresenteerd. Willy Brus en Nick Derks werden respectievelijk tweede en derde.