Afbeelding

Nijnsel reist af naar Boxmeer

Sport

Sint-Oedenrode - De winter liet afgelopen zondag weer even haar tanden zien en dat betekende dat het volledige amateurvoetbal op zijn gat lag. Een weekje extra rust dus, voor sommigen misschien welkom, anderen hadden graag in hun ritme willen blijven.

Aanstaande zondag in elk geval, mocht de winter nog even in zijn hok willen blijven, de allerlaatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Nijnsel Heren 1 reist dan af naar Boxmeer (geen familie van Fons), om precies te zijn naar BSV Olympia '18, dat volgend jaar overigens haar 100-jarig bestaan viert. Zij beschikt over acht seniorenteams en twee damesteams en een riant sportpark. Op de ranglijst staan ze één punt onder Nijnsel, dus de winnaar doet goede zaken. De tegenstander op zich is ons onbekend en dat zal wederzijds zijn.
Hopelijk heeft de onvrijwillige zondagsrust de Nijnselse voetballers goed gedaan en stellen zij dan ook alles in het werk om het kalenderjaar 2017 goed af te sluiten, de volle buit te pakken. Een mooie geste ook voor het trouwe Nijnselse publiek. De wedstrijd begint om 14.15 uur op sportpark 'Pelzer' dat ligt aan de Graafseweg 34. Voor hen die zondag wat dichter bij huis willen blijven maar toch van topvoetbal willen genieten, die kunnen om half drie terecht op het vertrouwde adres Sportlaan 1 in Nijnsel, sportpark Den Eimert, waar Nijnsel Vrouwen 1 ook haar laatste (thuis)wedstrijd van dit jaar afwerkt en wel tegen het hoog geklasseerde Amstenrade uit de Limburgse heuvelen.

Op zondag 28 januari 2018 wordt de competitie voor Heren 1 dan hervat met een thuiswedstrijd tegen Handel. De week erop, zondag 4 februari, reist Nijnsel vervolgens af naar (mede)koploper Sparta'25, het begin van de terugronde. Op zondag 11 februari is het carnaval en op zondag 18 februari tenslotte is het een inhaalzondag, dus mogelijk kunnen we dan alsnog aantreden tegen Nooit Gedacht. Dat laatste echter zullen we nog even moeten afwachten. Maar eerst zondag naar de Vrije Heerlijkheid Boxmeer aan de Maas, die maar liefst elf deelgemeenten omvat, met meer dan 12.000 inwoners alleen al in Boxmeer. Op tijd vertrekken dus. Boxmeer was tot 1800 in handen van de Fransen, dus als je een mondje Frans spreekt, dan kan dat wel eens heel goed van pas komen. A bientôt!