Afbeelding
Foto: Marianne van der Velden

Weer over het weer

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

De temperatuur hield zich vorige maand aan de afspraak. Er viel iets minder regen dan normaal en de zon liet zich juist wat uitbundiger zien, maar wel met een 'maar'.

Een tikkeltje warmer dan normaal
De temperatuur was in november met gemiddeld 6,7°C net wat hoger dan de 6,3°C die we de laatste jaren aflazen. Net als de gemiddelde temperatuur, was ook de middagtemperatuur iets hoger dan in andere jaren. November 2017 scoorde met precies 10,0°C een halve graad hoger dan normaal. Op 23 november hadden we met 15,6°C de hoogste maandtemperatuur. De nachten daarentegen koelden net iets verder af dan normaal. Waar anders een temperatuur van 3,4°C wordt gemeten, daalde het kwik dit jaar tot 3,1°C. We hadden zelfs vier nachten met vorst, op 7 november koelde het af tot -3,1°C. Daarmee was de eerste vorst van deze winter een feit en hadden we ook het koudste moment in november op de teller staan.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant