Afbeelding

Tip van de prins: Tip 10 ??????

Algemeen

Goed gelovig

Sint-Oedenrode - Carnaval is van oudsher een katholiek feest. Vier dagen feesten, alle zorgen vergeten en daarna 40 dagen vasten tot Pasen. Ondanks dat er niet zoveel mensen meer het askruisje gaan halen op Aswoensdag, vinden we ook in het carnaval van Papgat nog een aantal katholieke elementen terug. Zo is het inmiddels een traditie dat op zaterdag het kapelleke bij het Everse gewijd wordt met wijwater uit het Franse Tours, de stad van bisschop Sint-Maarten. Zaterdagmiddag vindt in de Sint-Martinuskerk de carnavalsmis plaats waar we met elkaar het leven vieren maar ook onze dierbaren gedenken. Zelfs het vele eten en drinken heeft zijn oorsprong in de Katholieke kerk. Hoe mooi is dan de volgende tip die ik kreeg?

Tip 10: Ze geleuve ut wel

De Neije en zijn gevolg zijn misschien ook wel een beetje gelovig. Zitten ze trouw iedere zondag in de kerk? Steken ze regelmatig een kaarsje aan bij een van de kapellekes die Papgat rijk is? Of heeft deze tip meer iets te maken met: ze denken dat het allemaal wel goed komt? Hebben ze zo'n vertrouwen in zichzelf en de Raad van 11 dat ze alles al helemaal in kannen en kruiken hebben om de komende carnavalsperiode tot iets geweldigs te maken. Het kan ook nog dat de klemtoon juist op het woordje "wel" moet liggen. Geloven hun familie en vrienden niet dat zij het nieuwe koppel zouden kunnen zijn maar geloven ze het zelf wel?

Een beetje gelovig zijn kan geen kwaad als ze het maar niet al te goed gelovig zijn. In ieder geval kunnen we bij het kapelleke en in de Sint-Martinuskerk wel weer iets ludieks verwachten. Niet alleen van het koppel zelf maar ook van andere Papbuiken die hen graag een beetje op de hak willen nemen. En dat geleuf ik graag!

Ook deze week is er weer een kleine hint in de deze tekst verstopt. Nog 1 hint te gaan. De extra bonus-tip zal voor de goede puzzelaars inmiddels al wel duidelijk zijn.

Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.