Logo mooirooi.nl
Het Damiaancentrum bleek ook voor B&W een inspirerende plek.   | Fotonummer: 0331a8
Het Damiaancentrum bleek ook voor B&W een inspirerende plek. (Foto: )
Politiek Meierijstad

B&W maakt kennis met Damiaancentrum

Sint-Oedenrode - Op maandag 2 oktober brachten waarnemend burgemeester Fränzel, de wethouders Van der Pas, Van Roozendaal en Witlox en twee ambtenaren, een bezoek aan het Damiaancentrum.

Het doel van het werkbezoek was kennismaken met (de activiteiten van) het Damiaancentrum en uitwisselen over welzijns- en vrijwilligerswerk in Meierijstad. In zijn presentatie benadrukte Piet van den Tillaart, voorzitter van het Damiaancentrum, dat het centrum een ontmoetingsplek is, voor iedereen, ongeacht achtergrond of cultuur. Het centrum legt zich erop toe om niet alleen inwoners uit Sint-Oedenrode, maar ook inwoners uit Schijndel en Veghel te bereiken.

Na de presentatie kreeg het bezoek een smakelijke lunch aangeboden. De soep en broodjes waren verzorgd door vrijwilligers van de werkgroep Keukenpraat. Na de lunch werd het gezelschap rondgeleid en kregen de vrijwilligers van de diverse werkgroepen het woord. Die gaven enthousiast uitleg over Keukenpraat, Senioren Vakantieweek, 't Onderonsje, het Textielatelier, de Tuin, de Fietsen- en Houtwerkplaats, Gilde Samenspraak en Grenzeloos Muziek. 'Het geeft veel voldoening om hier vrijwilliger te zijn, als je ziet hoe blij je iemand hebt gemaakt. En soms is dat alleen al door naar zijn verhaal te luisteren,' werd er gezegd.

Onder de aanwezigen was ook Irene Dijkstra, manager van Kentra24, de verslavingskliniek voor jongeren. Kentra24 werkt al jaren samen met het Damiaancentrum: de jongeren nemen deel aan diverse activiteiten die in het Damiaancentrum worden aangeboden in het kader van therapie en dagbesteding. Mevrouw Dijkstra benadrukte de fijne, vruchtbare samenwerking. Tot slot werd van B&W de aandacht gevraagd voor de onzekere toekomst die het Damiaancentrum op deze plek heeft. Omdat het pand van Kentra24, het voormalige klooster, te koop staat, moet het Damiaancentrum mogelijk op termijn ook verhuizen. 'Het zou heel jammer zijn als we deze bijzondere plek zouden moeten verlaten,' aldus de voorzitter.

De burgemeester bedankte het Damiaancentrum voor de hartelijke ontvangst. Hij noemde het centrum een 'pareltje in Meierijstad' en benadrukte dat het goed was dat de huisvestingskwestie onder de aandacht was gebracht van het college. De contacten zijn nu gelegd; waar nodig en mogelijk kan de gemeente hierover meedenken.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!