Afbeelding

Kijk, speel en beleef tijdens Weekend van het Varken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 is het weer zover: het Weekend van het Varken! Bij familie van den Berkmortel kun je varkens kijken, biggen knuffelen én vragen stellen over de varkenshouderij. Bovendien zijn er allerlei leuke, actieve en educatieve activiteiten. Er is een gezellig terras met live muziek. Kortom, een uitje voor het hele gezin, van jong tot oud! De toegang is gratis.

Kijk, speel en beleef
Familie van den Berkmortel wil graag laten zien, hoe zij als moderne varkenshouder, voor hun varkens zorgen. Daarom zetten zij op 9 en 10 september, tijdens het Weekend van het Varken, hun staldeuren open voor publiek. U bent van harte welkom aan de Houtsestraat 17 en 26 in Sint Oedenrode. Bij Van den Berkmortel worden biggetjes geboren. Via een speciaal zichtvenster kunt u van heel dichtbij pasgeboren biggetjes bij hun moeder bewonderen. Kijk en beleef hoe de kleine biggetjes bij hun moeder drinken, met elkaar spelen en reageren op de geluiden van hun moeder. En hoe ze later als grote varkens o.a. aardappelstoomschillen, friet en brood eten. In de ultramoderne brijvoerkeuken worden namelijk producten uit de humane industrie verwerkt. Dit is gezond voer voor de varkens en goed voor het milieu. Het wordt zo immers geen afvalstroom! Tussen de beide bedrijven van de familie van den Berkmortel rijden tijdens het Weekend van het Varken huifkarren. Wie wil, rijdt mee. Aan de Houtsestraat nummer 17 is volop parkeergelegenheid. Tijdens het Weekend van het Varken is Boerderijwinkel Puur Brabant aan de Houtsestraat 26 geopend. Hier wordt het varkensvlees verwerkt van een half varken tot complete maaltijdservice. Bij Puur Brabant werken o.a. jongeren van Zorgboerderij de Weievensehoeve. Puur Brabant biedt deze jongeren, met een zorg indicatie, een re-integratie traject aan, om hen gefaseerd terug te helpen in de maatschappij. Wilt u weten hoe een modern varkensbedrijf eruitziet? Of heeft u vragen over varkens? Bezoek dan de 8e editie van het Weekend van het Varken. Er is van alles te beleven: - blote voetenpad – strotoren - strodoolhof met quiz vragen - speuren in het maisdoolhof - spelen in de maisbak - jonge biggetjes knuffelen - kijkje nemen in de stal - schminken, modder schilderen en springkussen - bedrijfsfilm kijken - uitleg over de varkenshouderij - een ritje maken op de huifkar - boerderijwinkel Puur Brabant geopend - terras met live muziek - en natuurlijk wordt er ook voor een hapje en een drankje gezorgd.

De openingstijden voor het Weekend van het Varken: Zaterdag 9 september van 10.00 – 18.00 uur. Zondag 10 september van 10.00 – 18.00 uur. Jullie zijn van harte welkom! Parkeren: Houtsestraat 17, te bereiken via de Hoogstraat. Familie van den Berkmortel, Houtsestraat 17 & 26, 5492 TM Sint Oedenrode www.berkmortel.eu. www.puurbrabant.nl