Open water wedstrijden in Brabant

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend stond in het teken van een tweetal open water wedstrijden. Deze keer beiden in Brabant.

Zaterdag werd er gezwommen in het kanaal van Eindhoven met start en finish in het havenhoofd (nabij DAF museum). Deze wedstrijd werd georganiseerd door PSV. Het was voor de zwemmers erg lastig zwemmen vanwege de aanwezige begroeiing op de bodem. Door de aanwezigheid van beschermde planten gold er een maaiverbod waardoor heel het kanaal vol stond met planten. Lars Diesch, Dana en Roel Janssen zwommen alle 3 de 500 meter schoolslag tijdrace. Hierbij starten de deelnemers individueel met een tussenruimte van 10 sec. Dana, Lars en Roel zwommen een goede race en konden een groot aantal zwemmers die voor hun startten inhalen. Dana behaalde uiteindelijk een podiumplaats en mocht een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen.

Op zondag werd er gezwommen in het Wilhelminakanaal in Oosterhout waar voor Dana, Lars en Roel wederom de schoolslag op het programma stond. Deze keer met massastart. Ondanks de stroming wisten Dana, Lars en Roel hoog in de uitslag te eindigen en deden zodoende goede zaken in het Brabantbeker schoolslag klassement. De enige zwemster van Argo die afgelopen weekend in actie kwam op de vrije slag was Leonie Habraken. Voor haar was het de allereerste open water wedstrijd en ze mocht meteen 1000 meter zwemmen. Leonie had een mooie wedstrijd gezwommen en wist uiteindelijk op een keurige 4e plaats te finishen in 17.17.25.