Muziek maken kunnen ze in Brazilië als de beste.
Muziek maken kunnen ze in Brazilië als de beste.

Samba, Onça en Cachaça

Algemeen

Sint-Oedenrode / Brazilië – Van Zuid-Afrika tot aan Australië en van Indonesië tot aan Peru. Iedereen trekt er op los. Tegenwoordig is het eerder een gewoonte dan een bijzonderheid wanneer je gaat backpacken in het buitenland. De een voor wat langere tijd, de ander, 'gewoon', voor een vakantie.

Floortje Dessing is helemaal hot, alle jongeren lijken 3opreis te kijken en op Instagram worden talloze vakantiekiekjes gedeeld. Wij spraken een aantal van deze avontuurlijke Rooienaren.

Marieke Jansen & Jaap Maas - Brazilië

Brazilië is een land in Zuid-Amerika. Het grootste wel te verstaan. Het beslaat namelijk bijna de helft van dit continent. De hoofdstad van dit prachtige land is Brasilia. De officiële taal van Brazilië is Portugees. Ongeveer 86 procent van de bevolking is Christelijk. De bekendste steden in het land zijn waarschijnlijk São Paolo en Rio de Janeiro. Steeds meer toeristen weten het land te bereiken en genieten van het Braziliaanse leven.

Samba, Onça en Cachaça
Samba. "Zoals bij velen, begon ook onze reis in Rio de Janeiro. En het is waar wat ze zeggen over deze stad, hij heeft Samba. Wij landen op 3 juli en het was er hartje winter, nog steeds 30 graden. Het vinden van een taxi die ons niet te veel zou berekenen was de eerste uitdaging, uitvoerig gewaarschuwd voor allerlei boeven, vonden we uiteindelijk een betrouwbare taxichauffeur die ons keurig bij ons appartement afzette. Hier begon onze echte kennismaking met het warme land wat Brazilië achteraf bleek te zijn, de eigenaren van het huis, de 51-jarige architect Marcello en zijn vrouw Isabella, ontvingen ons letterlijk met open armen én zoenen. Koffers weggezet en meteen met Marcello op sjouw, op de eerste avond lopend door zijn wijk Santa Teresa kwamen de geuren en kleuren ons al tegemoet. En oh ja de favela (Braziliaanse sloppenwijk) die aan het einde van de straat lag, die moesten we maar vermijden. De volgende dag begonnen onze drie dagen Rio, wat een bruisende stad, die af en toe gevaarlijk uit de hoek kan komen. Blijf waar de mensen zijn is dan ook het devies. De wijk waar wij in zaten, Santa Teresa, zat vol mooie verrassingen, zoals een ruïne van een 19de eeuws landhuis boven op een berg midden in de wijk, de karakteristieke gele tram (zoals je die kent uit Lissabon) en de meeste schattige restaurantjes. Op zondag als alle Brazilianen vrij zijn, gebeurt het in de stad; volle stranden, maar bovenal volle cafés met live muziek, Samba en Salsa volop. Het contact met de mensen, het eten en het wandelen door deze wereldstad, die prachtig gelegen is tussen de heuvels, heeft ons aangenaam verrast. Bovenop Suger Loaf Mountain en laveren op de stranden van Copacabana en Ipanema, waar iedereen aan krachttraining lijkt te doen, is een belevenis die we niet hadden willen missen."

Lees het complete verhaal in DeMooiRooiKrant van woensdag