Afbeelding

Wij vliegen uit....

Algemeen

Sint-Oedenrode - Alle basisschoolleerlingen van groep 8 vliegen uit naar een nieuwe opleiding. Deze meiden van basisschool Dommelrode hebben mooie woorden!

Na 8 mooie jaren op de basisschool, is het einde dan in zicht. Het is tijd voor een nieuwe start op een nieuwe school. Met nieuwe kinderen, nieuwe leraren en nieuwe roosters. Bijna niks blijft hetzelfde. Maar belangrijk is dat jij wel jezelf blijft. Want het mooiste dat je kunt worden ben je zelf.

Het zal een moeilijk afscheid worden met deze gezellige klas en mijn gekke vriendinnen. We zitten dan misschien niet meer allemaal op dezelfde school, maar deze klas zal ik nooit vergeten. De leuke momenten op kamp, de musical. Het is moeilijk om zoiets achter te laten. Maar een frisse, nieuwe start kan ook heel fijn zijn. Het is natuurlijk wennen, maar na een paar dagen of weken is het heel normaal.

Sommige mensen hebben veel moeite met het verlaten van hun school en vrienden. Andere vinden het juist super om opnieuw te beginnen. Toch denk ik dat iedereen de basisschool gaat missen. De basisschool en mijn vriendinnen is niet het enige dat ik ga missen. Ook de leraren die mij deze 8 jaar altijd hebben geholpen met dingen die ik niet begreep of die ik lastig vond. Leraren zijn de aanspreekpunten op school. Dus het is zeker belangrijk een lieve, betrouwbare leerkrachten te hebben. Daarom wil ik ze ook bedanken. Dat ik dankzij hun nu zoveel heb geleerd.

Acht mooie jaren die ik nooit zal vergeten zijn aan mij voorbij gevlogen. Het gaat zo snel. Over een paar jaar zit ik misschien nu wel een robot te bouwen. Dan wordt alles zoveel groter. De school, het rooster, de projecten. Het wordt moeilijk om hier weg te vliegen, om afscheid te nemen van het plezier dat ik deze 8 jaren heb gehad. Maar hoe snel het ook gaat er is altijd iemand die voor je klaar staat.

Deze stap lijkt zo groot, maar je hebt het nodig om nog veel grotere stappen te maken. Wil je bijvoorbeeld naar de universiteit of ga je op jezelf wonen. Het blijft altijd lastig om zo'n grote stap te maken. Maar het is goed om er de eerste keer van te leren. Hoe je het jezelf makkelijker kunt maken.

In groep 1 en 2 kon je lekker spelen en leerde je hoe je met anderen om gaat. In groep 3 begon je met het schrijven van kip en boot. Maar in groep 8 hebben we veel moeilijkere woorden geschreven. En straks op de middelbare krijg je die woorden in het Engels. Altijd maak je wel een stap vooruit.

Toen we nog in groep 7 zaten kregen we te horen bij wie je in de klas zat. Ik werd in de combinatie klas geplaats. Vriendinnen van mij die met me mee gingen vonden dat erg lastig. Zelf had ik er geen moeite mee. Gelukkig is het in deze klas super leuk geworden. Maar ja, toch moeten we uit elkaar. Het is voor mij erg lastig om te beseffen dat ik mijn vriendinnen minder ga zien, maar we hebben nog een hele vakantie voor ons om lol te maken. En dat ga ik zeker doen.

Ik ben trots. Op mijn vriendinnen, op mijn leraren en ook op mijn klasgenoten dat we er zo'n leuke jaren van hebben gemaakt. We hebben Koning Krullenbol gedaan in groep 3. De jaarafsluitingen en openingen elk jaar. Of de herdertjestocht. Dat was nog dit schooljaar. Ik zat in een groepje met 2 vriendinnen van me. Het was supergezellig. We mochten zelf een modern stukje van het verhaal over Jezus vertellen. Toen we voor elk groepje onze show hadden gedaan, gingen we terug naar school. Daar was het mooi versierd met kraampjes, Lichtjes en een kerstman. We gingen nog even lekker door met een oliebol en drinken. Het is moeilijk om dat te moeten achterlaten.

Ik wens alle mensen die naar een andere school gaan heel veel succes.

Eva Sonnemans

Deze 8 jaren op basisschool Dommelrode, wat waren ze mooi. En wat heb ik genoten, geleerd en gelachen. Maar nu is het einde in zicht en zullen we allemaal naar een andere school gaan. Andere plek, ander niveau, een nieuwe start, maar dat is ook wel mooi, iedereen krijgt een nieuwe start.  Ik weet nog dat we de klassen kregen te horen voor groep 8 en we met alle meiden hand in hand zaten en hoopten dat we met zijn alle bij elkaar bleven. En natuurlijk dat we bij meester Rob kwamen, want wat was dat een topmeester zeg. Ik heb hem in groep 7 en 8 gehad en dat waren dan ook mijn favoriete jaren op de basisschool. Altijd leuke dingen doen en natuurlijk ook wel hard werken maar het was altijd gezellig. En wat waren we blij, we zaten met alle meiden bij elkaar en…… bij meneer Rob! Wat wel jammer was, was dat er 10 kinderen toen van groep 7 volgend jaar naar groep 7\8 gingen. Maar daar kregen we wel 10 andere kinderen van toen groep 6\7 voor terug. Gelukkig  hoefden we die andere 10 kinderen niet zo heel erg te missen, want we gingen nog veel samenwerken. Musical, schoolkamp en sommige vakken deden we altijd samen. Met dat nieuws in onze rugzak, kon vorig jaar de vakantie gerust beginnen. Ik had zin in het laatste jaar op basisschool Dommelrode.

Na de vakantie ging ik met plezier weer naar school, we kwamen de klas binnen en iedereen was aan het kijken waar en natuurlijk naast wie je zat. Ik zat achterin samen met Noa naast de deur, een betere plek kon ik me niet voorstellen. Wat had ik zin in dit schooljaar. Nu ik dit schrijf zou ik dit schooljaar best over willen doen met al mijn klasgenoten, maar ik ben stiekem ook wel blij dat over 3 weken de zomervakantie is.

Wij hebben in groep 8 helaas ook minder leuke dingen meegemaakt. Soms gebeuren er dingen in het leven waar je geen invloed op hebt. Helaas heeft een medeleerling van mij haar vader af moeten geven. Ondanks deze droevige gebeurtenis hebben we in die tijd elkaar gesteund en getroost. Dat geeft nog altijd een warm gevoel in mijn hart. Ik  realiseer me heel goed wat voor een leuke, warme, spontane en behulpzame groep wij samen zijn. Ik heb dit jaar herinneringen gemaakt, die ik mijn leven lang niet ga vergeten.  

Aan alles komt een eind, maar wat heb ik genoten! Samen lachen maar ook samen huilen, en wat zal ik jullie missen. Ik wil al mijn klasgenootjes een leerzame toekomst wensen. Durf te dromen. Dan komt het allemaal goed!

Kris Langens Basisschool Dommelrode