Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 6341b1
Politiek Meierijstad

Meierijstad zoekt ondernemende verbinder

Meierijstad – Gemeente Meierijstad is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Maar waar moet die man of vrouw aan voldoen die interim burgemeester Fränzel gaat opvolgen? Wat moeten zijn of haar eigenschappen zijn? Dat heeft de gemeente inmiddels in kaart. Maandagmiddag werd tijdens een persconferentie in het gemeentehuis te Veghel de profielschets gepresenteerd. De conclusie? Meierijstad zoekt een ondernemende verbinder. 

Meierijstad wil tot de top-10 zakensteden van Nederland gaan horen. Samen met andere middelgrote steden behoort Meierijstad tot de trekkers van de Brabantse economie. Meierijstad is het scharnierpunt tussen AgriFood Capital (Noordoost-Brabant) en Brainport (Metropool Regio Eindhoven).
Enerzijds zijn er de stedelijke voorzieningen met een sterke economische motor en veel werkgelegenheid. Anderzijds heeft Meierijstad het dorpse karakter, waar mensen dicht bij elkaar zijn, elkaar kennen en voor elkaar zorgen. Meierijstad is van het goeie leven én van het goeie werken.
Vanzelfsprekend moet de nieuwe burgemeester voldoen aan de eigenschappen die horen bij het burgemeesterschap. Een burgemeester die vertrouwen heeft in de eigen inwoners. Een charismatische persoonlijkheid, communicatief en een vaardig spreker, maar bovenal dus een ondernemende verbinder. 

Klik hier voor de complete profielschets:
Link naar PDF bestand

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!