Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: e4757f
Bedrijfsnieuws

Rooi Werkt en Alertzorg zorgen voor maatwerk

Sint-Oedenrode - Lucy van den Hoven - van de Ven (47 jaar) werkt sinds september als zorghulp bij Alertzorg. Via DeMooiRooikrant kwam ze op het spoor van Rooi Werkt en vond via deze stichting betaald werk. Lucy had door persoonlijke omstandigheden een periode niet deelgenomen aan het arbeidsproces. Na enkele jaren vrijwilligerswerk was ze toe aan een betaalde baan.

Vacatures
Alertzorg stelt door zorgdiensten mensen in staat om zelfstandig te blijven wonen. De initiatiefnemers, Jan van 't Hof en Sabine van de Laar, waren al een hele tijd op zoek naar geschikte kandidaten voor zorghulp en verzorgende. Doordat de organisatie vanwege kleinschaligheid geen aaneengesloten uren aan werknemers kan bieden, bleek het moeilijk om nieuwe geschikte teamleden te vinden. De gemeente attendeerde Jan op de diensten van Rooi Werkt.

Succesvolle match
Het team van Rooi Werkt inventariseerde de wensen van Alertzorg. Zij verzorgde de werving en selectie en stelde Lucy voor. 'Ik had direct een klik. Het aantal uren kan ik goed combineren met mijn gezin en andere activiteiten'.

'Lucy is een aanvulling voor ons gedreven team. In mijn visie dienen zorgfuncties elkaar te overlappen. De inzet van Lucy bij ondersteunende begeleiding en hulp bij het schoonhouden van het huis van onze cliënten, past hier heel goed in', aldus Jan.

Lucy werkt momenteel gemiddeld 10 uur per week bij Alertzorg. 'Werk is veel meer dan geld. Het versterkt zelfvertrouwen en structuur. Je hebt echt tijd voor de mensen', reageert Lucy tevreden.

Maatwerk
Jan ziet Rooi Werkt als een lokale extra voorziening die maatwerk voor Rooise bedrijven levert. Lucy vult aan: 'Ik vind het fijn dat ik door Rooi Werkt dit werk heb gevonden. Bij Alertzorg kan ik echt iets betekenen voor anderen'.

Ondernemer of werkzoekende uit Sint-Oedenrode en graag contact met Rooi Werkt?

Mail info@rooiwerk.nl of bel 06 - 44346449 (Elli de Rijk).

Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>