Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 6ca90e
Bedrijfsnieuws

Genomineerd ondernemer Peter Voss: "Wij verkopen vertrouwen en dan pas die mooie badkamer of keuken "

Sint-Oedenrode - Eens in de twee jaar is in Rooi de verkiezing Ondernemer van het jaar. Bij die gelegenheid krijgen de genomineerden de gelegenheid om zichzelf te presenteren voor de Rooienaren. Ditmaal is het woord aan Peter Voss van Installatiebedrijf P. Voss B.V.

Op de vraag hoe hij de nominatie voor de titel heeft ervaren, komt het antwoord niet als een verrassing: niet verwacht, een stukje waardering, trots. Maar eerst wil hij iets 'rechtzetten'. "Deze verkiezing vind ik een prima initiatief, maar het gaat niet om de ondernemer, het gaat om het bedrijf. Ik zeg ook steeds 'ons' en niet 'mij' of 'ik', want wij zijn een team. Ik ben dan wel toevallig de directeur, maar je kunt ons niet los van elkaar zien." De toon is gezet.

Installatiebedrijf plus

Wie het bedrijf niet kent, twijfelt bij het eerste bezoek misschien welke ingang hij zal nemen. Want Voss B.V. is zoveel meer dan een installatiebedrijf: het heeft een gigantische showroom met luxe sanitair en luxe keukens. Doet de bedrijfsnaam nog wel recht aan al dat fraais? "Misschien niet, maar het is eigenlijk zo gegroeid. Het installatiebedrijf heb ik ruim 20 jaar geleden, overgenomen van mijn vader en we bestaan dit jaar 55 jaar.

Als totaal- installatiebedrijf zijn wij tevens franchisenemer van Baderie.

Sinds anderhalf jaar zijn wij ook leverancier van Dan -Küchen, een logische volgende stap. Van producten in het middensegment groeien we nu steeds verder in het hoge segment."

Veranderingen

"Keukens en vooral sanitair zijn sterk aan mode onderhevig, en wij kunnen de klanten steeds meer keus bieden. Bij sanitair valt ongeveer 70% binnen het standaard assortiment van Baderie. Daarnaast leveren en installeren wij exclusief maatwerk, o.a. met tegels die ik in Spanje heb gevonden bij een fabrikant die niet mee wil doen op internet. Alles is duurzaam, de garantie op materialen en installatie in de branche is doorgaans twee jaar, wij geven vijf jaar."

Met keukendesign Vossius erbij leveren wij een totaalconcept"

Kansen en 'uitdagingen'

"Toen de woningmarkt stagneerde hebben wij het ook,  zoals zovelen in deze sector, als bedrijf  heel moeilijk gehad!  Rigoureus ingrijpen op het personele vlak, was t enige wat ik kon doen en ja, dat hoort helaas ook bij ondernemen! Gelukkig bleef de particuliere sector het redelijk goed doen, dat heeft ons er doorheen gesleept. Nu de economie en huizenmarkt weer aantrekt, gaat het weer prima. We hebben nu 27 mensen, in vaste dienst, een vast team, wat  perfect op elkaar is ingespeeld. Dat heb je ook nodig om constante kwaliteit te kunnen leveren. Wij verkopen topmerken, en vertrouwen.  Het leukste aan het werk vind ik de gesprekken met klanten. Vooral als die blij worden van een ontwerp wat wij op papier hebben gezet, en achteraf tevreden zijn met het resultaat."

Toekomst

"Ik maak me grote zorgen voor de langere termijn bij het hele bouwnijverheidsgebeuren. Te weinig vaklui. De handjes gaan ontbreken. Bedrijven zullen steeds meer moeten gaan samenwerken, jongere bedrijven zullen oudere bedrijven moeten overnemen om de branche jong te houden.

Voor de kortere termijn: Ik ben nu 53 jaar jong,  mijn twee zoons 23 en 25, maar die hebben op dit moment nog geen intentie om het bedrijf over te nemen."   

reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>