Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: f57b22
Roois nieuwsbericht

Rooise beschildert doodskisten

Sint-Oedenrode - Of het taboe rond de dood nu toeneemt of juist afneemt, daar zijn de geleerden het niet over eens. Duidelijk is wel, dat het aantal rituelen rond de dood aan een opmars bezig is. Door de toenemende integratie door andere culturen, maar ook bij autochtone Nederlanders. Een lijkwade of kartonnen doos in plaats van een kist, hand-voet-of vingerafdrukken op een doodskist, een dodenmasker, een geluidsopname waarin de overledene de bezoekers van zijn uitvaart toespreekt. Zolang het maar respectvol is, is alles toegestaan.

De Rooise Anja Huyberts is daar ook mee bezig, letterlijk én figuurlijk. "De dood is niet eng" zegt ze. "Steeds meer mensen zijn op zoek naar een manier om hun begrafenis tot iets heel persoonlijks te maken. Ook bestaat bij veel nabestaanden de behoefte om op een creatieve manier hun verdriet te beleven."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

15 reacties
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je bang voor klimaatverandering?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>