Afbeelding

Wie haalt de landelijke finale?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op woensdag 15 februari houdt Bibliotheek Sint-Oedenrode in Mariëndael de Rooise finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Maar liefst 8 leerlingen uit de groepen 7 en 8 gaan strijden om de titel "Voorleeskampioen van Sint-Oedenrode 2017." Deze spannende wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Mariëndael en boekhandel 't Paperas.  

De volgende deelnemers binden de strijd met elkaar aan: Jip Scheepers (De Kienehoef) -Floris van Hamond (Dommelrode) - Jini Saloum (De Springplank) - Suze Vermeulen (Odaschool) - Robin van den Boogaard (Eerschot) - Sophie van de Laar (Sint Antonius van Padua) - Lynn de Grauw (Franciscusschool) - Roos Ooijen (Basisschool De Sprongh).

Elke deelnemer is kampioen geworden van zijn of haar school. De schoolkampioenen hebben ieder een prachtig boek gekozen en lezen daaruit een fragment voor. Een hele prestatie, voorlezen voor een volle zaal met klasgenoten, ouders, leerkrachten en natúúrlijk de jury. 

Want… geen wedstrijd zonder deskundige jury! Julius Dreyfsandt zu Schlamm, Jan Verhagen, Annelies van Uden en ook de winnares van vorig jaar, Meike van de Laar zullen de allerbeste voorlezer selecteren. Die zal Sint-Oedenrode gaan vertegenwoordigen tijdens de provinciale finales, die in maart en april worden gehouden. Daar gaan de schoolkampioenen uitmaken wie door mag naar de landelijke Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 17 mei in Amstelveen. Maar eerst Sint-Oedenrode. Wij wensen de deelnemers ontzettend veel succes en veel leesplezier toe!