Afbeelding

Olland krijgt weer levende kerststal

Algemeen

Olland - Het loopt alweer richting het einde van 2016. De kerstbomen met bijbehorende versiering hebben een prominente plek gekregen in onze woonkamers en ook het straatbeeld wordt op veel plaatsen bepaald door extra feestelijke verlichting in de voortuinen.

Om de dagen in Olland nog wat extra sfeer mee te geven, is afgelopen zaterdagmiddag met de hulp van een legertje vrijwilligers op het Dorpsplein in Olland de kerststal weer opgebouwd. De stal is te bezichtigen t/m 6 januari. Je kunt er tegen betaling van een kleine bijdrage een kaarsje aansteken. De opbrengst daarvan gebruiken we voor de instandhouding van de kerststal. Er komt ook leven in de stal. Want al voor het zevende jaar hebben we weer een 'levende' kerststal. Op kerstavond, zaterdag 24 december van 19.00 tot 20.30 uur en op tweede kerstdag, maandag 26 december, van 11.00 tot 12.30 uur komt het kerstverhaal op het Dorpsplein tot leven. De mooie beelden in de stal worden dan tijdelijk omgeruild voor levende figuren. Een grote, helder verlichte kerstster leid je naar de stal op het Dorpsplein. Het kerstverhaal wordt verteld en er wordt muziek gespeeld, op Kerstavond door de dorpskapel en op tweede Kerstdag door de jeugd van de dorpskapel. Even de speciale Kerstsfeer proeven rondom de brandende vuurkorven, wat is er leuker? Je wordt hartelijk ontvangen met warme chocomel of een glaasje glühwein.

Ollandse Kerstquiz
Voor alle kinderen t/m groep 8 is er dit jaar in Olland een kerstquiz georganiseerd. Pak je fiets of ga een eindje wandelen, neem je ouders of opa en oma mee, en ga op zoek naar de vragen die horen bij de Ollandse kerstquiz. Er is een route uitgezet met een tiental vragen. De vragen zijn al opgehangen achter het raam op de volgende adressen in Olland: Pastoor Smitsstraat 64 - Den Ekker 1 - Roest 11- Horst 7 - Den Hof 7 - Ollandseweg 154 - Ollandseweg 177 - Schoolstraat 7 - Pastoor Smitsstraat 21 en Schootsedijk 49a. Schrijf je antwoorden op een velletje papier en vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer erbij te zetten. Antwoorden kun je tot 26 december 10.00 uur inleveren in de brievenbus bij Wilma Meijs, Pastoor Smitsstraat 21 in Olland. Of anders tijdens de openingstijden van de levende kerststal bij de mensen van de organisatie, te herkennen aan de kerstmutsen. Onder de goede inzendingen verloten we enkele kleine prijsjes bij de levende Kerststal op 26 december om 12.00 uur. Veel plezier!